Pojednávanie s bývalým prezidentom A. Kiskom pokračuje v septembri
02 | 07 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Pojednávanie s bývalým prezidentom Andrejom Kiskom v kauze KTAG bude pokračovať 20. septembra. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Okresného súdu v Poprade Ivana Petrufová.

Ako povedala, súd na piatkovom (30. 6.) hlavnom pojednávaní pokračoval v dokazovaní čítaním listinných dôkazov vrátane výpovedí svedkov za súhlasu oboch obžalovaných v ich neprítomnosti.

"Vo veci bol následne stanovený ďalší termín hlavného pojednávania na 20. september 2023 s cieľom doplnenia dokazovania výsluchom znalca a ďalšími listinnými dôkazmi predloženými obhajobou na tomto hlavnom pojednávaní," uviedla Petrufová.

Na Okresnom súde v Poprade sa vo štvrtok (29. 6.) začalo hlavné súdne pojednávanie, ktoré pokračovalo i v piatok. Pojednávanie vo štvrtok prerušili po Kiskovom výsluchu, ktorý rovnako ako spoluobžalovaný konateľ spoločnosti Eduard K. vinu poprel.

Kiska spolu s konateľom spoločnosti Eduardom K. čelí obžalobe z pokračovacieho zločinu daňového podvodu. Kauza súvisí s podozreniami z neoprávneného uplatnenia nároku na vrátenie nadmerného odpočtu spoločnosťou za jún a november 2013 a apríl 2014 v celkovej výške viac ako 155.000 eur. Obžalobu podal prokurátor prešovskej krajskej prokuratúry v apríli 2022, pôvodne sa malo pojednávanie začať v apríli tohto roka.

Kauza súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami. Spáchanie trestného činu exprezident v minulosti odmietol, videl za ním pomstu expremiéra a predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica. Bývalý prezident tiež argumentoval tým, že obvinenie voči nemu vzniesol až tretí vyšetrovateľ po tom, ako dvaja nevideli spáchanie trestného činu. Fico v minulosti reagoval, že platí prezumpcia neviny a rozhodnúť majú súdy.

Peter Pellegrini porovnáva programy strán a cíti hrdosť
Nezaradený poslanec Peter Pellegrini (Hlas-SD) sa na sociálnej sieti priznal k tomu, že v ňom prevládajú dve emócie – hrdosť a radosť na to, čo robí Hlas. S úžasom sleduje programy iných strán a vystúpenia ich lídrov. Ako príklad uvádza PS a ich... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik