Jadrové zbrane nepoužijeme, ubezpečuje Lukašenko
02 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Bieloruský líder Alexander Lukašenko si je podľa webu novinky.cz istý, že nikdy nebudú použité taktické jadrové zbrane, ktoré v jeho krajine rozmiestnilo Rusko. Vyhlásil to podľa agentúry Reuters.

„Som si istý, že ich nikdy nebudeme musieť použiť, kým tu budú. A žiadny nepriateľ nikdy nevkročí na naše územie,“ uviedol. Doplnil, že k rozhodnutiu, že v jeho krajine musia byť umiestnené tieto zbrane, došiel postupne.

Lukašenko, ktorý v minulosti opakovane obvinil Západ zo snahy zničiť Bielorusko, a ruský prezident Vladimír Putin nedávno potvrdili, že časť jadrových zbraní už je v Bielorusku, zvyšok by mal doraziť do konca roka.

Minsk sa drží "bokom"

Taktické jadrové zbrane s menšou výbušnou silou sú určené na využitie na bojisku a nie sú tak ničivé ako strategické jadrové zbrane.

Bielorusko je najbližším spojencom Ruska, ktoré už viac ako 16 mesiacov vedie vojnu proti Ukrajine. Minsk nevyslal svojich vojakov do bojov, ale poskytol Rusku na útok proti Ukrajine svoje územie. V počiatočnej fáze invázie odtiaľ ruské vojská viedli ofenzívu na Kyjev.

Jadrové fantazírovanie nepozná hranice? Ďalší optimista
Ruský politológ Karaganov povedal o „nevyhnutnom jadrovom údere“ na Európu. Sergej Karaganov, ktorý vyzval Moskvu k jadrovému útoku na Poľsko, pokračuje v rozvíjaní témy „nevyhnutného jadrového úderu“ Ruska na Európu . Musíme udrieť? Jeho nový... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme