Viktor sa zas "šprajcuje"
02 | 07 | 2023 I Milan Laca

Orbán sa postavil proti plánu Európskej komisie prideliť Ukrajine 50 miliárd eur.

Maďarský premiér Viktor Orbán sa postavil proti plánu Európskej komisie poskytnúť Ukrajine väčšiu finančnú podporu.

Kde sú peniaze?

Orbán urobil zodpovedajúce vyhlásenie v štátnom rozhlase, informuje " Európska pravda ", s odvolaním sa na agentúru Reuters. „Jedna vec je jasná, my Maďari... nedáme Ukrajine viac peňazí, kým nepovedia, kam išlo predchádzajúcich 70 miliárd eur,“ povedal maďarský premiér.

Zúrivý ukrajinský generál
Zalužnyj povedal, že ho „rozzúrili“ slová o pomalom tempe protiofenzívy. The Washington Post: Vrchný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny, generál Zalužnyj povedal, že ho rozzúrili obvinenia z pomalej protiofenzívy. Je naštvaný "Štve ma to,"... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Milan Laca

Problémy pre Budapešť

Maďarsko, podľa Orbána, stále nezískalo prístup k prostriedkom z fondu, ktorý je financovaný z doterajšieho spoločného úveru európskych krajín. Maďarsko a Poľsko sú jedinými členmi EÚ, ktorí nedostávajú prostriedky na obnovu. Zablokovala ich Európska komisia pre obvinenia, že ich vlády poškodzujú demokraciu a právny štát.

Štedrá Von der...

20. júna predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová navrhla  prideliť Ukrajine finančnú pomoc vo výške 50 miliárd eur  vo forme grantov a pôžičiek. Podľa von der Leyenovej, táto pomoc poskytne vláde v Kyjeve perspektívu a predvídateľnosť, ako aj „stimuluje ostatných darcov, aby zintenzívnili svoje úsilie“. Cieľom navrhovaného "balíka" je,  podľa agentúry Bloomberg,  spojiť pomoc používanú na vyplácanie miezd, dôchodkov a niektorých verejných služieb s nákladmi, súvisiacimi s obnovou základnej infraštruktúry.

Poľsko žiada jadrové zbrane! Ďalší jeho krok k vojne?
Poľsko požiadalo USA, aby na jeho území rozmiestnili jadrové zbrane. Premiér Morawiecki vyzval NATO, aby v jeho republike rozmiestnilo americké jadrové zbrane Dajte Bomby! Mateusz Morawiecki.povedal po summite Európskej rady : „V... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme