Ukrajinská atómová elektráreň je v bezpečí!
02 | 07 | 2023 I Milan Laca

MAAE nezaznamenala známky toho, že by Rusko pripravovalo teroristický útok v jadrovej elektrárni Záporožie.

Generálny riaditeľ Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu Rafael Grossi vyhlásil, že špecialisti z MAAE nevideli žiadne známky toho, že by Ruská federácia pripravovala teroristický útok v jadrovej elektrárni Záporožie. Nevylúčil však, že sa "môže stať čokoľvek".

Je to vážne?

Ako informuje France24, situácia v jadrovej elektrárni, po výbuchu priehrady Kachovka, je podľa Grossiho "vážna", ale postupne sa stabilizuje. "Vedenie závodu prijalo prvotné opatrenia na šetrenie potrebného množstva vody, no z dlhodobého hľadiska to nebude stačiť," povedal Grossi.

Poľsko žiada jadrové zbrane! Ďalší jeho krok k vojne?
Poľsko požiadalo USA, aby na jeho území rozmiestnili jadrové zbrane. Premiér Morawiecki vyzval NATO, aby v jeho republike rozmiestnilo americké jadrové zbrane Dajte Bomby! Mateusz Morawiecki.povedal po summite Európskej rady : „V... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Milan Laca

Ohrozuje ju vojna

Grossi tiež vyjadril znepokojenie nad vojenskými akciami v blízkosti jadrovej elektrárne. "Elektráreň je neuveriteľne krehká a v prípade požiaru by sa mohla poškodiť," varoval Grossi.

Kyjev hovorí o hrozbe

Ukrajinská vláda  vytrvalo vyhlasuje, že Ruská federácia plánuje uskutočniť teroristický útok na elektráreň. Rozviedka vyhlásila, že Rusi už postupne opúšťajú elektráreň  a zvyšný personál má pokyn "obviniť Ukrajinu v prípade akýchkoľvek mimoriadnych udalostí. " Podľa Hlavného spravodajského riaditeľstva sa počet vojenských hliadok postupne znižuje aj na území samotnej jadrovej elektrárne Záporižskaja a v satelitnom meste Energodar. Rusko však v Bezpečnostnej rade OSN rozoslalo list, v ktorom sa uvádza, že neplánuje vyhodiť do vzduchu Záporožskú jadrovú elektráreň.

Rusi väčšinovo odmietajú jadrovú vojnu
Väčšina Rusov je proti použitiu jadrových zbraní Moskvou, a to aj v prípade, že bude Rusko vojnu s Ukrajinou prehrávať. Podľa serveru RT.com to vyplýva z prieskumu verejnej mienky, ktorý si nechala vypracovať mediálna spoločnosť RTVI v spolupráci s... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme