SPK ŽIADA MÉDIÁ O OBJEKTIVITU! Nepoškodzujte naše dobré meno
30 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Slovenská poľovnícka komora odkazuje médiám a v budúcnosti ich žiada o viac objektivity. Vyjadrenie médiám posiela ku kauze vyhrážania "bývalým" poľovníkom.

Médiá v posledných dňoch informovali o zásahu NAKA, ktorá zadržala muža vyhrážajúceho sa smrťou vysokým štátnym úradníkom i prezidentke.

Slovenská poľovnícka komora si preverila totožnosť muža a zistila, že dotyčný nikdy nebol poľovníkom, ani držiteľom poľovného lístka, ale športovým strelcom, čo ho kedysi oprávňovalo držať zbrane a strelivo.

Do budúcnosti žiadame médiá o objektivitu, uvedenie správnosti údajov a o to, aby nepoškodzovali dobré meno poľovníkov ničím nepodloženými informáciami.

Obvineného muža, ktorý sa mal vyhrážať prezidentke Zuzane Čaputovej a exministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi, nevzali do väzby. Dostal však viacero obmedzení. V piatok o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Mestského súdu (MS) Bratislava I. Rozhodnutie nie je právoplatné. Prokurátorka podala sťažnosť. Potvrdil to hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Prokuratúra navrhovala pre obvineného tzv. preventívnu väzbu. Preventívny dôvod väzby sa využíva pri obave z pokračovania v trestnej činnosti.

Polícia obvinila muža z trestných činov vydierania, nebezpečného vyhrážania a nedovoleného ozbrojovania. Zadržali ho tento týždeň v rámci akcie s krycím názvom Pepino.

Prokuratúra priblížila, že jednou zo skutočností, ktoré sa obvinenému kladú za vinu, je posielanie výhražných listov s nábojmi bez textu a vydieracích listov dvom poškodeným osobám.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik