Špionáž v Poľsku. Zatkli ruského hokejistu!
30 | 06 | 2023 I Milan Laca

V Poľsku vyšetrujú veľký prípad špionáže. Zatkli ruského hokejistu. 

Hokejistu Maxima Sergejeva zadržali pre podozrenie zo špionáže pre Rusko

Podozrivý

Poľskí strážcovia zákona zatkli ruského hokejistu Maxima S. pre podozrenie z účasti v špionážnej sieti a špionáže pre Rusko. Informoval o tom Poľský úrad pre vnútornú bezpečnosť.

EÚ sa vo veci Ukrajiny nezastaví pred ničím
EÚ zvažuje vyslanie vojenských misií na Ukrajinu - píše Financial Times, na ktorý sa odvoláva ukrajinský web strana.ua. Na Ukrajinu teda môžu byť v budúcnosti naozaj vyslané vojenské misie EÚ . Informoval o tom denník Financial Times s odvolaním... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Agent

Rus je v Poľsku od roku 2021. „Zadržaný plnil na území Poľska úlohy zadané ruskou rozviedkou, vrátane identifikácie umiestnenia kritickej infraštruktúry vo viacerých vojvodstvách. Podozrivý neustále dodával informácie, za čo systematicky odmeňovali, “oznámili poľské orgány, činné v trestnom konaní.

Kto je to?

Neskôr vyšlo najavo, že zadržaný je 20-ročný Maxim Sergejev, hráč hokejového klubu poľskej prvoligovej Zaglebie. Hrozí mu až desaťročné väzenie. Momentálne súd rozhodol o jeho väzbe na tri mesiace. Zástupcovia poľských špeciálnych služieb povedali, že "Rus je 14. - tym cudzincom, zadržaným počas tohto vyšetrovania".

Reakcia Moskvy

Hovorca ruského prezidenta a Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že Moskva nemá podrobnosti o dôvodoch zadržania Sergejeva, ale ubezpečila, že ruská diplomatická misia v Poľsku podnikne kroky na zistenie všetkých potrebných informácií.

ORBÁN: Bojujem za MAĎARSKO!
Maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovore pre denník Bild ostro kritizoval kompromis Európskej únie v oblasti azylu. Považuje ho za motivačný faktor a odkaz pašerákom v zmysle: „Pokračujte. Dostanete sa sem, rozdáme si vás. Len príďte.“ Píše o... Čítať ďalej
29 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457 

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik