"Nie!" Biden stratil nervy pred kamerou
30 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Americký prezident Joe Biden v stredu rázne poprel účasť na údajnom vydieraní čínskeho spolupracovníka jeho synom Hunterom Bidenom a naďalej popiera podozrenia z účasti na Hunterových obchodných aktivitách.

Správy prezentované na nedávnom súdnom procese so synom amerického prezidenta hovoria niečo iné.

V nich sa Hunter mnohokrát odvolával na svojho otca a tiež sa vyhrážal svojmu obchodnému partnerovi, že bude "ľutovať", ak neuposlúchne jeho pokyny týkajúce sa jeho rokovaní so šéfom energetického gigantu CEFC a čínskym poradcom exprezidenta Miloša Zemana, Ye Jianmingom.

"Nie!" kričal Biden novinárom a poprel, že by bol súčasťou Hunterových aktivít

Prípad sa týka uniknutej správy WhatsApp, ktorú Hunterov syn údajne poslal v júli 2017 - mesiace po tom, čo Joe Biden ukončil svoje druhé funkčné obdobie ako viceprezident v Obamovej administratíve - prekladateľovi Raymondovi Zhaovi z CEFC na čele s Ye Jianmingom. Hunter sa odvolával na svojho otca v správe o spoločných rokovaniach a snažil sa vyvinúť tlak na čínskeho podnikateľa.

"Sedím tu so svojím otcom a chceli by sme pochopiť, prečo sa tento záväzok nesplnil. Povedzte riaditeľovi, že by som to rád vyriešil skôr, ako sa to vymkne spod kontroly, a teraz to znamená dnes večer," napísal Hunter Biden zamestnancovi čínskej energetickej spoločnosti a prekladateľovi Raymondovi Zhaovi v komunikácii, ktorú predložili informátori počas ich svedectva v nedávnom súdnom procese súvisiacom s vyšetrovaním prípadu daňových únikov Huntera Bidena. Zo svedectva vyplýva, že správa sa týkala spoločného obchodu s energiou.

Biely dom v posledných dňoch odmietol komentovať správu WhatsApp a odpovedať na otázky, či je údajné tvrdenie Huntera Bidena, že bol s prezidentom, keď bolo odoslané, pravdivé. Predtým však uviedol, že prezident Biden nebol zapojený do Hunterových obchodných aktivít.

V oznámení sa uvádza, že súčasný americký prezident vie o podnikateľských aktivitách svojho syna a je do nich zapojený. "Sedím tu a čakám na telefonát so svojím otcom," povedal Hunter počas korešpondencie s čínskym podnikateľom.

"A Zetka, ak mi niekto iný, kto je zapojený, zavolá alebo napíše, okrem teba, Zhanga alebo predsedu, zabezpečím, aby medzi osobou, ktorá sedí vedľa mňa, a všetkými jeho známymi a kvôli mojej schopnosti navždy držať zášť, ľutoval, že si neposlúchol moje pokyny," tlačil Hunter Biden na čínskeho spoločníka v správach, pričom citoval kontakty svojho otca.

Fox News poukázala na to, že ak sú tvrdenia správy pravdivé, sú v ostrom kontraste s opakovaným naliehaním prezidenta Bidena, že nevie nič o Hunterových obchodných aktivitách.

Biden naďalej popiera účasť v prípade údajného vydierania čínskeho podnikateľa jeho synom Hunterom Bidenom a v stredu tiež poprel účasť na obchodných transakciách svojho syna v Číne. Na otázku novinárov, ktorí vypočúvali Bidena, keď odchádzal do Bieleho domu, aby odletel do Chicaga na podujatie, Biden poprel akúkoľvek súvislosť so správou.

"Prezident Biden, ako ste sa zapojili do čínskych podvodov svojho syna? Sedeli ste tam? Boli ste do toho zapojení?" Reportér New York Post Steven Nelson sa spýtal Bidena, načo americký prezident spočiatku vyzeral dosť zaskočene, ale rýchlo sa na tejto otázke začal smiať s úsmevom.

"Nie, nebol som a nebudem," poprel, že by bol zapojený do aktivít svojho syna.

"Nie!" zakričal na novinára, ktorý chcel pokračovať vo svojej otázke, a otočil sa bokom k ostatným novinárom.

Rusi väčšinovo odmietajú jadrovú vojnu
Väčšina Rusov je proti použitiu jadrových zbraní Moskvou, a to aj v prípade, že bude Rusko vojnu s Ukrajinou prehrávať. Podľa serveru RT.com to vyplýva z prieskumu verejnej mienky, ktorý si nechala vypracovať mediálna spoločnosť RTVI v spolupráci s... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Vo vyhlásení pre Fox News minulý týždeň právnik Bidenovho syna Christopher Clark reagoval na správy tým, že to bolo z obdobia, keď bol jeho klient drogovo závislý a Hunter bol pod vplyvom.

"Neobjektívne a politicky motivované selektívne úniky informácií trápia tento problém už roky. Nie sú len nezodpovedné, ale aj nezákonné," povedal Clark a dodal, že nedávne vyšetrovanie ministerstva spravodlivosti v daňovom prípade Huntera Bidena pokrývalo to, čo bolo pre prezidentovho syna "obdobím nepokojov a závislosti".

Únik Hunterových správ vyšiel najavo takmer rok po tom, čo sa objavili správy o údajnej hlasovej pošte prezidenta Bidena adresovanej Hunterovi, v ktorej mal hovoriť o medzinárodných obchodných transakciách svojho syna, čo by znamenalo - ak by sa potvrdilo, že nahrávka je autentická - že americký prezident po celý čas vedel a diskutoval o aktivitách svojho syna.

"Hej, kámo, oci. Je streda štvrť na deväť večer. Ak máte možnosť, zavolajte mi. Nemám nič naliehavé – chcel som s vami len hovoriť," povedal Biden v hlasovej správe z roku 2018 a dodal svojmu synovi: "Myslím si, že článok, ktorý vyšiel online a zajtra bude publikovaný v Timesoch, bol dobrý. Myslím, že teraz v tom máš jasno."

Bidenove slová odkazovali na článok uverejnený v New York Times v decembri 2018, ktorý dokumentuje súkromné stretnutie medzi predsedom čínskej energetickej spoločnosti CEFC a Hunterom Bidenom v hoteli v Miami v máji 2017. New York Post poznamenáva, že okrem Číny mal Hunter a jeho spoločníci podnikať aj v Rusku, Rumunsku a na Ukrajine.

Podľa informátorov, ktorí svedčili pred daňovým výborom Snemovne reprezentantov, Biden a jeho spolupracovníci si v rokoch 2014 až 2019 privlastnili približne 17,3 milióna dolárov zo svojich aktivít od subjektov v týchto štyroch krajinách.

Raymond Zhao, vedúci pracovník spoločnosti CEFC China Energy, mal pomôcť Hunterovi a jeho spoločníkom – vrátane jeho brata Jamesa Bidena – rozvíjať ich podnikanie s čínskym energetickým konglomerátom.

Podľa denníka The New York Post sa Hunter obával, že bude vylúčený z lukratívnej príležitosti s predsedom CEFC a poradcom bývalého českého prezidenta Miloša Zemana, Ye Jianmingom, ktorá mala zahŕňať milióny dolárov.

Šokujúce video z Francúzka! Ako policajt zastrelil 17-ročného chlapca
Francúzsky policajt, ktorý počas utorkovej cestnej kontroly na predmestí Paríža zastrelil 17-ročného mladíka severoafrického pôvodu, sa ospravedlnil rodine obete. Vo štvrtok to uviedol jeho právnik Laurent-Franck Liénard. Informovala o tom... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik