Miroslav Radačovský o programe strán s bodom "Lebo Fico..."
30 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

O štyroch krúžkoch a tvárach spasiteľov píše na sociálnej sieti europoslanec Miroslav Radačovský, ktorý sa bližšie pozrel na program jednotlivých strán s bodom: "...lebo Fico".

Názor europoslanca Miroslava Radačovského, predsedu strany Slovenský Patriot, zverejnený na sociálnej sieti prinášame v plnom znení.

Prezidentská kampaň p. Kisku mala hlavný slogan – Spolu porazíme Fica!. Posledné voľby mali slogan ten istý – Porazíme Fica!. Súčasná predvolebná kampaň, predovšetkým zo strany PS, sa nesie v znamení – Porazíme Fica! A keď ho porazíme, dáme do poriadku zdravotníctvo, školstvo, sociálny systém, dôchodky, zahraničnú politiku, teda všetko.

Najprimitívnejší spôsob vedenia kampane, v zmysle kto koho z politikov porazí. Ale pre ľudí lákavý, ľudia majú radi hry a zápasy

Neviem sa vyjadriť, kto bude porazený a kto neporazený. Skôr sa mi javí, že vzhľadom na medzinárodnú situáciu, energetickú a finančnú krízu, ktorá čím ďalej tým viac naberá na obrátkach, bude zo strategicko-politického hľadiska byť lepšie na strane porazeného.

S určitosťou však viem, že víťazom nebude občan. Pri súčasnom zastaralom volebnom systéme ani nikdy nemôže byť.

Prvý bod základných programových cieľov strany Slovenský PATRIOT je zmena volebného systému z pomerného na väčšinový. Veľmi ľahko ústavno-právne uskutočniteľná zmena a predovšetkým nič nestojaca štátnu pokladnicu a pritom stačí len vôľa politikov a politických strán túto zmenu uskutočniť.

Ale občanov, javí sa, tento bod programu neoslovil. Občan Slovenska nechce vládnuť

Spolieha sa na politikov, ktorí občanovi predložia nimi vypracovanú kandidátku, s nimi určenými 150 ľuďmi a občan môže 4 zakrúžkovať.

Dobre čítate, volebné právo občana SR spočíva v tom, že má možnosť zakrúžkovať 4 kandidátov, ktorí ho budú zastupovať v parlamente. Resp. ani nebudú, pretože ako budú hlasovať, rozhodne vedenie politickej strany. Ba ani to nie. Môžu hlasovať ako chcú, podľa vlastného vedomia a svedomia a teda aj nerešpektovať voliča, ktorý ho zakrúžkoval. Skutočne zvrátený volebný systém.

Členovia strany Slovenský PATRIOT, vrátane mňa, ktorí budú na kandidátke SNS, pravdepodobne na 100. až 119. mieste, v prípade, že sa dostanú do Národnej rady SR, budú sa snažiť nájsť spojencov na presadenie zmeny volebného systému.

A keď sa členom strany Slovenský PATRIOT do NR SR nepodarí dostať a zmenu volebného systému presadzovať, nič sa nestane

Občanovi zostanú 4 krúžky, tváre spasiteľov na bilboardoch a televízna show v nedeľných politicko-spravodajských reláciách, na ktoré už ani neviem, či má chuť niekto pozerať. Ale, hlas ľudu, hlas boží.

Som slovensko-rusínskej národnosti, som Slovan, občan Slovenska. Dosť ťažko chápem, ba dokonca tomu nerozumiem, prečo tie slovanské národy vždy potrebujú vodcu, politického lídra, nechcú sa podieľať na vládnutí samy. Nechcú zmenu volebného systému a možno to osloví až budúce generácie, pokiaľ pochopia, že takto sa vládnuť v štáte nedá.

Slovensko, hlavu hore!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik