Jadrové fantazírovanie nepozná hranice? Ďalší optimista
30 | 06 | 2023 I Milan Laca

Ruský politológ Karaganov povedal o „nevyhnutnom jadrovom údere“ na Európu.

Sergej Karaganov, ktorý vyzval Moskvu k jadrovému útoku na Poľsko, pokračuje v rozvíjaní témy „nevyhnutného jadrového úderu“ Ruska na Európu .

Musíme udrieť?

Jeho nový článok „Nie je na výber: Rusko bude musieť spustiť jadrový úder na Európu“  publikovali deň po Prigožinovej rebélii, 25. júna. Na internete sa však o ňom začalo diskutovať až teraz.

Rusi väčšinovo odmietajú jadrovú vojnu
Väčšina Rusov je proti použitiu jadrových zbraní Moskvou, a to aj v prípade, že bude Rusko vojnu s Ukrajinou prehrávať. Podľa serveru RT.com to vyplýva z prieskumu verejnej mienky, ktorý si nechala vypracovať mediálna spoločnosť RTVI v spolupráci s... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Nie, či áno?

"Dúfam, že nikdy nepoužijeme jadrové zbrane, ale skutočnosť, že odmietame možnosť ich použitia vo všetkých situáciách, s výnimkou prípadu smrteľného nebezpečenstva pre samotný štát, sa mi zdá ľahkomyseľná. USA tak spútavajú ruky Rusku a z dlhodobého hľadiska dúfajú, že ho zničia touto dlhou vojnou a v dôsledku toho radikálne oslabia svojho hlavného rivala – Čínu, ktorá v takom prípade zostane sama,“ píše Karaganov.

Smer - jadrová vojna

Karaganov verí, že Západ vedie Rusko k „veľkej termonukleárnej vojne“. Preto použitie jadrových zbraní z jeho strany „môže zastaviť túto vojnu“.

A kam udrieť...

Potom diskutuje o tom, koho treba zasiahnuť. Odmieta variant s Ukrajinou: "Ukrajinci sú nešťastní oklamaní ľudia, ktorých ženú na porážku. Ale stále sú to naši ľudia, my na nich neudrieme." Navrhuje zasiahnuť európske krajiny, ktoré Ukrajine poskytujú najväčšiu podporu. 

A čo na to Washington?

"Pri diskusii o téme hypotetického jadrového úderu na Európu vyvstáva otázka,  ako na to zareagujú Spojené štáty? Takmer všetci experti sa zhodujú, že Američania za žiadnych okolností nebudú reagovať na jadrový útok proti svojim spojencom jadrovým úderom na naše územie,“ ubezpečuje Karaganov.

Poľsko žiada jadrové zbrane! Ďalší jeho krok k vojne?
Poľsko požiadalo USA, aby na jeho území rozmiestnili jadrové zbrane. Premiér Morawiecki vyzval NATO, aby v jeho republike rozmiestnilo americké jadrové zbrane Dajte Bomby! Mateusz Morawiecki.povedal po summite Európskej rady : „V... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme