Hra exprezidenta Andreja Kisku! Hanba a neakceptovateľné
30 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Bývalý prezident Andrej Kiska má konečne šancu očistiť svoje meno a domôcť sa spravodlivosti. Začalo sa dlho očakávané pojednávanie o predvolebných daňovo-účtovných machináciách vo firme KTAG na okresnom súde v Poprade. Kiska chce celé obvinenie obrátiť o 180 stupňov a hrá to na politický proces. Rozumieme mu, obvinenia sú vážne a presvedčivé. Musí spoločnosti vnútiť iný príbeh. Veď na veľkolepom osobnom príbehu založil svoju volebnú kampaň. A uspel." Citát Igora Daniša, komentátora denníka Pravda.

Názor Igora Daniša, komentátora denníka Pravda, s názvom: "Kiska nie je žiadny anjel," zverejnený v denníku Pravda, prinášame v plnom znení. 

Kiska chce celé obvinenie obrátiť o 180 stupňov a hrá to na politický proces

Bývalý prezident Andrej Kiska má konečne šancu očistiť svoje meno a domôcť sa spravodlivosti. Začalo sa dlho očakávané pojednávanie o predvolebných daňovo-účtovných machináciách vo firme KTAG na okresnom súde v Poprade. Kiska chce celé obvinenie obrátiť o 180 stupňov a hrá to na politický proces.

Rozumieme mu, obvinenia sú vážne a presvedčivé. Musí spoločnosti vnútiť iný príbeh. Veď na veľkolepom osobnom príbehu založil svoju volebnú kampaň. A uspel.

Prekvapivo porazil vtedajšieho premiéra Roberta Fica. A teraz chce svoje prečiny a machinácie hodiť na neho, exministra vnútra Roberta Kaliňáka či bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara. Jednoducho na mafiu, ako sa stalo na Slovensku módou. A on, Andrej Kiska, sa mafii odmietol podriadiť. Je hrdina, a preto stojí pred súdom. Je vlastne martýr.

Boj proti mafii a mučeníctvo na Slovensku vždy zabrali, veď o čom inom je národná povesť o zbojníkovi Jurajovi Jánošíkovi. Vlastne rovnako ako Kiska to hrá každý politik na Slovensku od roku 1989, počínajúc Vladimírom Mečiarom či ním „podvedenými“ spolupútnikmi z VPN a HZDS.

To neznamená, že Ficova družina nemala pri zviditeľnení Kiskových premyslených daňovo-účtovných hier prsty. Ako vieme, napriek porážke sa Fico nakoniec s Kiskom po inaugurácii zbratal. Až naraz z ničoho nič sa začal spolu s Kaliňákom do prezidenta obúvať (lety do Popradu apod.). Exprezident tvrdí, že keby Fica vymenoval za ústavného sudcu, nič by sa nestalo. Možno, no to Kisku vôbec neospravedlňuje.

Boj proti mafii a mučeníctvo na Slovensku vždy zabrali, veď o čom inom je národná povesť o zbojníkovi Jurajovi Jánošíkovi. Vlastne rovnako ako Kiska to hrá každý politik na Slovensku od roku 1989.

Maďari prehovorili k Igorovi Matovičovi
Obdobie kampane sa sotva začalo, ale OĽaNO už dlhšiu dobu cestuje po krajine. Ich aktivita je evidentná, pretože napriek tomu, že Igor Matovič patrí v očiach ľudí k najviac odmietaným politikom, podpora strany je stále nad parlamentným prahom.... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Podstatné je to, čo robil, nie či to vyšlo na svetlo sveta

A dnes vieme, že u Kisku nešlo iba o tieto špekulácie, ale aj o pokútne kšefty s pozemkami. O nich sme sa dozvedeli až pred poslednými parlamentnými voľbami 2020 a nakoniec to bola posledná kvapka, ktorá poslala Kisku do politického dôchodku.

Kiska skrátka nebol žiadny anjel, ako sa naivnej verejnosti snažil nahovoriť pred prezidentskými voľbami.

Jeho príbeh bol oveľa kľukatejší a menej hrdinský. Lenže Kiska nemal žiadne politické ciele, skúsenosti a vízie. Tak túto medzeru musel niečím zaplniť. Najlepšie to dokazuje kniha jeho bývalého poradcu Rada Baťa Hrobári slovenskej politiky. Píše v nej, ako funkcia prezidenta Kisku nudila a ako zbožne čakal na koniec pracovného týždňa, aby z Bratislavy mohol čo najskôr „uletieť“ do Popradu. Nechcelo sa mu doučiť ani biednejšiu angličtinu. Aspoň preto, aby nerobil Slovensku hanbu.

Kiska si myslel, že minulosť ho nikdy nedobehne

V tomto procese nejde iba o vratky DPH, nadmerný odpočet, účtovnú chybu, ktorú si priznal. Kiska so svojimi spoločníkmi to hral od počiatku na hrane zákona, vedome. Aj to by sa ešte možno dalo s prižmúrenými očami akceptovať. Lenže dôležitá je podstata veci. Cez náklady na prezidentskú kampaň si chcel súkromne propagovať – len tak bokom – svoje meno, čo chcel „speňažiť“, ak by neuspel. A to je neakceptovateľné. Hanba nehodná kandidáta na hlavu štátu.

Či Kiska skutočne porušil zákon a dopustil sa daňového podvodu, sa tak ľahko nedozvieme. Súd aj s odvolaniami sa bude ťahať. Čo dnes ale vieme, je, že Kiska sklamal. Mal by si to čestne priznať, jedine tak čiastočne očistí svoje pošramotené meno, nie súdom.

Liberáli lynčujú učiteľa, za zdieľanie statusov podpredsedu SMER SSD
Podpredseda Smer-SSD Ľuboš Blaha je pohoršený – jeden z mainstreamových denníkov „kádruje“ vysokoškolského profesora za jeho názory a zdieľanie Blahových príspevkov. Tlak na pedagóga sa zvyšuje aj zo strany univerzity, na ktorej pôsobí a poslanec... Čítať ďalej
30 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik