Dzurinda a Sólymos predstavili kandidátku
30 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

V piatok strana Modrí Most Híd 2023, predstavila svoj zoznam kandidátov na tlačovej besede v Košiciach. Aj tým chceli deklarovať to, že nebudú iba stranou Západu.

Prítomní boli László Sólymos, Konrád Rigó, Attila Agócs či primátor Veľkých Kapušian, Peter Petrikán.

Po tlačovej besede kandidáti naskočili na červeno-bielo-modro-zelené bicykle, symbolizujúce spoluprácu medzi slovenským a maďarským národom.

Ako povedal líder Modrých Mikuláš Dzurinda, novovzniknutá formácia si za miesto svojho predstavenia vybrala Košice, pretože nielen Bratislava, ale aj všetky ostatné regióny sú pre nich rovnako dôležité. 

"Záleží nám na potrebách všetkých občanov, vrátane tých, ktorí sa neidentifikujú ako Slováci. Máme jeden spoločný cieľ: vrátiť na Slovensko časy, keď sme boli všetci hrdí na svoju krajinu. Poznáme cestu, ktorá vedie k tomuto cieľu. Je to cesta reforiem a vzájomného rešpektu, ktorá vedie k bezpečnosti a prosperite našich občanov, ako aj ku konsolidácii demokracie a udržateľnej obnove," povedal Dzurinda.

Podľa lídra Most Híd, Lászlóa Sólymosa, ktorý kandiduje na spoločnej listine s Modrými, je prvých dvadsať kandidátov na spoločnej súpiske skúsených osobností.

"Poslanci parlamentu, starostovia, zástupcovia starostov, zástupcovia žúp, ktorí boli do týchto funkcií niekoľkokrát opätovne zvolení na základe svojich úspechov. Majú dobré skúsenosti s vedením obcí, žúp a štátu. Vieme, že rozvoj južných regiónov a rozšírenie národných práv na Slovensku patria medzi politicky citlivé oblasti. V oboch prípadoch sme boli úspešní. Vždy sme kázali umierneným tónom, trpezlivosťou. Vďaka tejto politike sme mohli začať s výstavbou rýchlostných ciest R2 a R7, zdvojnásobili sme podporu kultúry národnostných menšín a založili sme Fond kultúry menšín. Teraz budeme naliehať na prijatie zákona o postavení národnostných menšín a zriadenie modernizačného fondu pre školy s národnostnými menšinami. Ak chceme pomôcť menšinám, ak chceme pomôcť zaostalým regiónom, musíme naštartovať ekonomický rast na Slovensku. Chudobnejšie okresy môžeme posunúť vpred len zabezpečením pozitívnej diskriminácie," povedal Sólymos.

Nakoniec kandidáti skočili na bicykle, symbolizujúce spoločný štart na ceste .

VIDEO:

1 Mikuláš Dzurinda 

2 Sólymos László 

3 Ľuboš Schwarzbacher 

4 Rigó Konrád 

5 Jana Ambrošová 

6 Michal Hort 

7 Agócs Attila 

8 Martin Hubinský 

9 Ožvald Erzsébet 

10 Andó Patrik 

11 Miloslav Olejár

12 Peter Petrikán

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik