Zatiaľ nemusíme robiť nič, iba sa prizerať - ruský veliteľ o ofenzíve
29 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

"Rusko zatiaľ nepotrebuje mrhať svojim ofenzívnym potenciálom" – vyhlásil frontový veliteľ špeciálnych jenotiek Apty Alaudinov. Cituje ho agentúra RIA.

„Niektoré úseky Antonovského mosta (ostrovy vzniknuté po páde mosta do vody) sa nepriateľovi zdali ako ľahká korisť, aby mohol postúpiť a vytvoriť odrazový mostík pre ďalší postup. Do tohto sektora nepriateľ vrhol obrovské množstvo síl a prostriedkov. Snažím sa zabrať každý meter. Ale naše jednotky ich systematicky ničia. Nemajú žiadne významné výsledky" - povedal veliteľ.

Naša obranná línia je postavená veľmi dôsledne, povedal

„Obrana je prepracovaná. Protiofenzíva vydávaná západnými politikmi a médiami za úspech neprešla ani našou prvou líniou obrany, a to v žiadnom sektore. Áno, fľaky parciel sú niekde dočasne obsadené. To však nepredstavuje strategickú hrozbu. Nemáme potrebu posielať tam našich bojovníkov. Verilo sa, že naša prvá obranná línia bola horšie opevnená (v porovnaní s druhou). Nepriateľ sa však dostal po prvú líniu a nemôže cez ňu ani postúpiť. Varovali sme ich. Nemajú prostriedky na to, aby prelomili naše sily. Nech aj naďalej stavajú svojich bojovníkov do posledného Ukrajinca. Výsledok bude rovnaký – túto bitku vyhráme!
 

Armáda má stále nepoužitý potenciál

„Tento potenciál sa nachádza v oblastiach, kde je to pre nás výhodné. Teraz nie je potrebné plytvať týmto potenciálom, pretože je výhodnejšie erodovať (zničiť) sily a prostriedky zhromaždené nepriateľom na mieste a až potom postupovať. Potom uvidíme výsledok a výsledok. Uzavrel Alaudinov.

Švédi si zavarili - Taliban žiada odplatu
Taliban vyzval islamské krajiny, aby sa pomstili Švédsku za verejné spálenie Koránu. Informuje eadaily.com. "Islamský emirát Afganistan" odsudzuje švédske úrady za povolenie spálenia Koránu a vyzýva islamské krajiny, aby prijali odvetné opatrenia.... Čítať ďalej
29 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme