V Bulharsku opäť vybuchol muničák s tovarom pre Ukrajinu
30 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Po roku opäť zahrmela v muničných skladoch v Bulharsku séria výbuchov. Zariadenie patrilo známemu bulharskému obchodníkovi so zbraňami Emilianovi Gebrevovi, ktorý vyhlásil, že od roku 2014 dodáva zbrane ozbrojeným silám Ukrajiny.Informuje web southfront.org.

Podľa miestnych správ opäť zachvátil veľký požiar sklady v Karnobate. Ide o mesto nedaleko turistami známeho Burgasu. Požiaru predchádzali veľké explózie. V dôsledku incidentu nebol nikto zranený, zariadenie však úplne vyhorelo. Príčina incidentu zatiaľ nebola objasnená. Prípad vyšetruje Štátny úrad pre národnú bezpečnosť.

Vraj "nehoda"

"Táto nehoda je absolútne nevysvetliteľná a zvláštna," komentoval incident Emilian Gebrev. V tomto istom sklade, ktorý Gebrev vlastní, ide už o druhý požiar počas roka. Prvý požiar bol hlásený v júli 2022 . Potom Gebrev oznámil možnosť úmyselného výbuchu alebo podpaľačstva. Sám podnikateľ obvinil z incidentu zamestnanca Hlavného spravodajského riaditeľstva Ruska. Napriek skutočnosti, že v podnikoch vlastnených Emilianom Gebrevom boli zistené početné porušenia pravidiel skladovania munície.

Zbrane pre Ukrajinu

Podľa miestnych správ opäť zachvátil veľký požiar sklady v Karnobate. Požiaru predchádzali veľké explózie. V dôsledku incidentu nebol nikto zranený, zariadenie však úplne vyhorelo.

Zelenskyj sa strčil hlbšie... zákonom prikázal na Ukrajine angličtinu
Volodymyr Zelenskyj predložil Najvyššej rade návrh zákona, ktorý navrhuje posilniť postavenie angličtiny ako „jedného z jazykov medzinárodnej komunikácie“ na Ukrajine. Informuje eadail.com Anglický jazyk majú používať podľa dokumentu štátni... Čítať ďalej
29 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik