ÚTOK na Kramatorsk: Rusi tvrdia, že zabili dvoch ukrajinských generálov
29 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že jeho sily počas útoku v Kramatorsku na východe Ukrajiny zabili dvoch ukrajinských generálov a až 50 ukrajinských dôstojníkov.

Informujú o tom Novinky.cz.

Podľa ruskej verzie smeroval útok rakety na veliace stredisko. Okrem vysokých ukrajinských dôstojníkov tu malo podľa ruského ministerstva prísť o život aj 20 zahraničných žoldnierov a vojenských poradcov.

Šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak uviedol, že smerom na Kramatorsk leteli v ten deň (27. júna) dve rakety. Kým jedna strela podľa Jermaka zasiahla gastronomickú prevádzku v centre mesta, druhá strela zasiahla dedinu Bilenke.

Ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko informoval, že pri útoku v centre Kramatorsku bola poškodená budova hotelu, kaviarne a niekoľko ďalších súkromných domov.

Server Ukrajinska pravda v tejto súvislosti priniesol bilanciu, podľa ktorej pri útoku na Kramatorsk prišlo o život najmenej 10 ľudí vrátane troch neplnoletých dievčat. Zranený mal byť aj kolumbijský politik Sergio Jaramillo a dvaja jeho krajania. Trojica Kolumbijčanov mala v čase útoku stretnutie s ukrajinskou spisovateľkou.

Ukrajina blokuje všetky diplomatické pokusy o mier
Účastníkom stretnutia krajín Západu a globálneho Juhu o Ukrajine v Kodani sa nepodarilo dosiahnuť dohodu o spôsoboch riešenia konfliktu v tejto krajine, informovala agentúra Bloomberg. Jej správu prevzal web eadaily.com. Na podujatí sa okrem... Čítať ďalej
29 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme