Švédi si zavarili - Taliban žiada odplatu
29 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Taliban vyzval islamské krajiny, aby sa pomstili Švédsku za verejné spálenie Koránu. Informuje eadaily.com.

"Islamský emirát Afganistan" odsudzuje švédske úrady za povolenie spálenia Koránu a vyzýva islamské krajiny, aby prijali odvetné opatrenia. Oznámil to dnes, 29. júna, zástupca ministerstva zahraničných vecí vo vláde Talibanu * Abdul Kahara Balkhi.

Čo najdôraznejšie odsúdenie

„Afganské ministerstvo zahraničných vecí čo najdôraznejšie odsudzuje spálenie kópie Svätého Koránu liberálnym extrémistom, ako aj povolenie (na takú akciu) ... od švédskych úradov pod zámienkou slobody prejavu. Povolenie takejto podlej akcie pred mešitou v jeden z najsvätejších dní islamu dokazuje extrémne pohŕdanie zo strany švédskych úradov voči tomuto náboženstvu a jeho takmer dvom miliardám stúpencov." napísal Balkhi na Twitteri.

Vyzval tiež islamské krajiny a organizácie, najmä Organizáciu islamskej spolupráce, aby "prijali všetky potrebné opatrenia".

Arabské krajiny sú vrcholne znepokojené

Na túto výzvu už v Spojených arabských emirátoch (SAE) odpovedali. Švédska veľvyslankyňa v SAE Liselotte Anderson bola predvolaná na ministerstvo zahraničných vecí, aby predložila protestnú nótu. Ministerstvo tiež vyhlásilo, že odmieta „využívanie slobody prejavu ako marketingového nástroja na takéto ohavné činy“.

Ako informoval EADaily , švédska polícia bola súdnym rozhodnutím nútená povoliť protestnú akciu s pálením Koránu v hlavnej mešite v Štokholme 28. júna - v prvý deň sviatku Eid al-Adha. V ten istý deň v Štokholme miestny obyvateľ vytrhol stránky z Koránu a podpálil ho. Podľa správ z médií to sledovalo asi 200 ľudí, z ktorých niektorí kričali „Allah Akbar!“ Na protest jedného z nich po pokuse hodiť kameň do provokatéra zadržala polícia.

Západnej technike na Ukrajine dochádza palivo
Ozbrojeným silám Ukrajiny dochádza palivo: ruská armáda „vypína“ vojenskú techniku ​​kyjevského režimu. Útoky na zariadenia na rafináciu ropy a skladovanie paliva zbavujú ukrajinské ozbrojené formácie mobility, povedal podľa webu eadaily.com pre... Čítať ďalej
29 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme