Peter Pellegrini porovnáva programy strán a cíti hrdosť
30 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Nezaradený poslanec Peter Pellegrini (Hlas-SD) sa na sociálnej sieti priznal k tomu, že v ňom prevládajú dve emócie – hrdosť a radosť na to, čo robí Hlas. S úžasom sleduje programy iných strán a vystúpenia ich lídrov.

Ako príklad uvádza PS a ich „výstrahu“ pre seniorov o vysokých dôchodkoch. Hlas šiel a naďalej mieni ísť inou cestou, ktorú už aj v aktuálnom volebnom období dokázal. Z toho pramení jeho radosť, no na sociálnej sieti vysvetlil aj tú hrdosť. Pokračuje v porovnávaní so SaSkou a svoj status uzatvára ubezpečením, že Hlas je stranou, ktorá chce priviesť Slovensko do prosperity. Proti SaS je dlhodobo zamerané aj OĽaNO.

Nechápe

Podľa vlastných slov Pellegrini za nepochopiteľný považuje program napríklad strany PS a vystúpenie jedného z jej lídrov, ktorý hovorí o znižovaní dôchodkov.

"Nielen ja, ale aj všetci prítomní na diskusii Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb sme neverili vlastným ušiam. Veď si to pozrite vo videu. Tento návrh z dielne PS by totiž znamenal krátenie dôchodkov. S takouto stranou sa naozaj vládnuť nedá!,"  napísal nedávno Erik Tomáš v komentári k videu, v ktorom sa vyjadril Tomáš Hellebrandt (ekonomický expert PS). Na financovanie sociálnych služieb podľa Hellebrandta treba využiť peniaze určené na dôchodky, lebo tie sú vraj na Slovensku v rámci EÚ nadpriemerné.

Šimečkovcom prekážajú privysoké dôchodky na Slovensku
"PROGRESÍVNE SLOVENSKO BY SIAHLO NA DÔCHODKY! LEN NECH TU TÁTO STRANA NEVLÁDNE!" Píše v statuse na sociálnej sieti Erik Tomáš a pridáva aj dôkaz svojho tvrdenia. "Progresívne Slovensko po tom, čo pripustilo možnosť legalizácie všetkých drog,... Čítať ďalej
23 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Pellegriniho hrdosť a radosť

Na sociálnej sieti Peter Pellegrini píše, že keď počúva takéto veci, cíti hrdosť na Hlas-SD, ako na štandardnú sociálnu demokraciu.

„Radosť, že sme stále strana, ktorá myslí na ľudí a reálne im pomáha. Boli sme to my, ktorí na schôdzi v parlamentu predložili návrh na zastropovanie obchodných prirážok obchodných reťazcov. Lebo je neprípustné, aby mali väčšie zisky ako ich materské firmy. Boli sme to my, ktorí navrhovali riešenia, keď SASKA aj iní mlčali a spoliehali sa na voľný trh. Boli sme to my, ktorí navrhli riešenia, počnúc nulovou DPH na potraviny z dvora. Boli sme to my, ktorí sme počas vlády zasadali v každom slovenskom okrese a aj vďaka tomu poznáme skutočné problémy ľudí a sme pripravení ich riešiť,“ pripomína voličom Pellegrini.

Porovnávanie však nekončí

Pellegrini pripomína, že to bol práve Hlas, kto v parlamente presadil rozmrazenie minimálnych dôchodkov, ale aj valorizáciu dôchodkov, ktorá sa seniorom na dôchodkoch odrazí už o pár dní.

„SASKA počas svojho pôsobenia v chaotickej vláde zrušila vlaky zadarmo a rodinám obedy zadarmo, pretože to považovala za sociálnu výstrednosť,“ porovnáva ďalej líder Hlasu s tým, že Hlas je pripravený prevziať zodpovednosť za chod štátu a zo Slovenska mieni urobiť prosperujúci priestor rešpektovaný aj v zahraničí.

Nepatria do parlamentu!

„Verím, že po tom všetkom, čo tu SaSka spáchala, im ľudia už nedajú dôveru a nebudú v žiadnom parlamente, ani vláde,“ uzatvára poslanec Šipoš. Hnutie podľa jeho šéfa do volieb pôjde v koalícii niekoľkých strán.

A BOJ BÝVALEJ VLÁDY NEUTÍCHA: Za všetko môže SaSka! Aby sme nezabudli... (VIDEO)
Michal Šipoš (OĽaNO) sa vyznal z toho, že tiež si spočiatku myslel, že SaSka stojí „na správnej strane“. V OĽaNO síce vedeli, že povalili Radičovej vládu, videli videá s Kočnerom, považovali to však za školácke chyby, ktoré sa nebudú opakovať. A... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik