Fico: Čaputová skutočne zneužíva právo (VIDEO)
29 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Prezidentka Čaputová cez svojho ministra vnútra v demisii Šimka podporuje obvinených vyšetrovateľov NAKA, aby mohli pokračovať v zneužívaní trestného práva proti opozícií, konštatuje Robert Fico (Smer-SSD). Ku konštatovaniu ho vedie rozhodnutie vyšetrovateľa NAKA Pavla Ďurku poveriť prácou na Ministerstve vnútra (MV) SR.

Robert Fico nechápe, že Ivan Šimko, prezidentkin minister vnútra mieni jedného z Čurillovcov preradiť na inšpekciu, ktorá sa zaoberá aj ich prípadom. Podľa niekoľkonásobného premiéra je to dôkaz, že prezidentka pracuje proti Smeru a do konca jej volebného obdobia je práve toto jej úlohou. Fico prezidentke tiež vyčíta, že vo svojom konaní sa zamerala proti generálnemu prokurátorovi Žilinkovi.

Ako z mafiánskeho filmu

Fico vo videu pripomína, že Ďurka je obvinený v Santusovej kauze a vymenovaný je práve na ten útvar, ktorý jeho a ďalších stíha práve za prípad Diany Santusovej.

„Ich konanie bolo tak závažné, že boli legálne odpočúvaní a verejnosť mala možnosť dozvedieť sa o nich príbehy, ako z filmov o talianskej mafii,“konštatuje Fico na margo čurillovcov a pripomína niekoľko Ďurkových výrokov. Ministerstvo vnútra však Ďurku má za skúseného policajta, ktorý bude prínosom pre menej skúsených kolegov.

Robert Kaliňák: Ak sa toto stalo, malo padnúť ministerstvo vnútra (VIDEO)
V Sobotných dialógoch Rádia Slovensko Zuzana Čaputová ako jeden z dôvodov nekadndidovať, uviedla aj určité obavy o bezpečnosť svoju a svojej rodiny.. Bolo preto len prirodzené, že novinárov na utorkovej tlačovej besede Smeru zaujímal aj názor... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Bude kontrolovať kumpánov

„Jedno je isté. Pavla Ďurku, ako obvineného zo závažnej trestnej činnosti dáva prezidentka Čaputová so svojim ministrom v demisii Šimkom na inšpekciu, aby zametal a urobil všetko na zahladenie mimoriadne vážnych podozrení z trestnej činnosti proti kolegyni,“upozorňuje Fico s tým, že obvinených policajtov sa prezidentka zastala aj osobne.

Prezidentkina zodpovednosť

Na záver Fico konštatuje, že toto je pokračovanie prezidentkinej „križiackej výpravy proti opozícii“ a mieni to robiť ďalej, keďže nekandiduje a jej jedinou úlohou podľa Roberta Fica je, zabrániť opozícii výhre vo voľbách.

„Žiadam prezidentku SR, aby prestala obhajovať ľudí, ktorí sú podozriví, obvinení zo závažnej trestnej činnosti. Aby prestala útočiť na generálneho prokurátora Žilinku, lebo nemá na to absolútne žiadny dôvod,” povedal Fico na margo prezidentkinho dlhodobého konania počas nedávnej tlačovej besedy Smeru.

Fico kladie otázku: Kde ste boli, pani Čaputová, keď chceli čurillovci Santusovú nakopať do p...? (VIDEO)
Čaputová pripravuje čurillovskú pomstu! Evidujeme útok na Žilinku a Aláča! Takto sa vyjadri líder Smeru-SSD Robert Fico na utorkovej tlačovej besede. Okrem toho, že Zuzana Čaputová podľa Smeru spustila likvidáciu zvyškov právneho štátu, Fico... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Eka Balašková
?session=true

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik