BLANÁR: Médiá nechcú pochopiť, že konflikt na Ukrajine sa dá riešiť len MIEROVOU CESTOU
29 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Podpredseda Národnej rady SR (Smer-SD) Juraj Blanár sa na svojom facebooku kriticky vyjadril k moderátorovi Rádia Expres, v ktorého relácii bol hosťom.

A takto dopadá tých pár relácií, do ktorých sme ako predstavitelia strany SMER-SD pozývaní. Témy relácie boli takéto - Aktuálna politická situácia – rozhodnutie prezidentky opätovne nekandidovať, schôdza národnej rady, kroky a PVV úradníckej vlády Ľ. Ódora, strana Smer pred voľbami,“ začal Blanár svoj status.

Ďalej však Blanár poukázal na to, že celá diskusia bola zo strany moderátora vedená len k téme vojny na Ukrajine – okrem krátkeho úvodu, ktorý sa týkal prezidentky Zuzany Čaputovej a ním vymenovaného premiéra Ľudovíta Ódora. „Aj keď som chcel debatovať napríklad o riešení vysokých cien potravín, napriek uisteniu pána moderátora sme sa k tomu nedostali,“ sťažuje sa politik.

Čo k tomu viac dodať? Iba to, že ak budú moderátori takto pokračovať ďalej, tak sa nemôžu čudovať, že im ľudia prestávajú dôverovať,“ myslí si Blanár.

V rámci svojho textu sa Blanár vyjadril aj k téme Ukrajiny a k tomu, ako k nej pristupujú médiá. Podľa podpredsedu parlamentu je paradoxné, že o skutočnej situácii na Ukrajine sa dozvieme viac zo západných médií než z tých našich. Blanára prekvapilo, že moderátor nevedel, že Ukrajina po Majdane v roku 2014 zrušila používanie jazykov národnostných menšín.

Médiá nechcú a nevedia pochopiť, že tento konflikt, s ktorým Slovenská republika nemá nič spoločného (a napriek tomu Hegero-matovičova vláda vyprázdnila všetky vojenské sklady), sa dá vyriešiť jedine mierovou cestou a serióznym posúdením príčin vzniku tohto konfliktu. V opačnom prípade dodávaním zbraní bez tlaku na mierové rokovania to bude viesť len k ďalším tisíckam mŕtvych na oboch stranách,“ uzatvára Blanár.

Facebook

NATO, Ukrajina a prekvapenie. Alebo ani nie?
Kallasová sľúbila „prekvapenie“ z členstva Ukrajiny v NATO. Estónska premiérka Kaja Kallasová prisľúbila na júlovom summite prekvapenie v súvislosti s členstvom Ukrajiny v NATO. Povedala, čo nemala? Estónska premiérka v Bruseli, na spoločnej... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme