Gustáv Murín na tému PROGRESÍVNE SLOVENSKO
28 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Toto je deštruktívna sekta Progresívne Slovensko a mladí ľudia - prvovoliči - musia vedieť, že Progresívne Slovensko nie je životný štýl ku ktorému sa hlásia, ale strana tvrdých podnikateľov, ktorí svoje choré názory chcú pretláčať nie diskusiou a argumentami, ale peniazmi a mediálnym dosahom." Citát Gustáv Murín.

Názor spisovateľa Gustáva Murína, s názvom: "POZORNOSTIHODNÉ na tému PROGRESÍVNE SLOVENSKO z internetu," zverejňujeme v plnom znení.

"Priatelia - náhody neexistujú, iba koordinovaná činnosť. Osviežime si vznik Progresívneho Slovenka, aby hlavne mladí ľudia pochopili o akú deštruktívnu, riadenú a ekonomicky dotovanú sektu sa jedná a prečo si tak rýchlo získala pozornosť," píše Gustáv Murín.

Založenie progresívcov

Na Slovensku v septembri 2016 vzniká občianske združenie, ktoré sa neskôr môže pretransformovať do politickej strany. Jeho zakladatelia hovoria o progresívnom či liberálnom myslení a proeurópskom pohľade na politiku.

Túto informáciu avizoval podnikateľ v oblasti startupov - Ivan Štefunko, ktorý sa v roku 2009 vyjadril jasne: „Ja som volil Smer, lebo som si povedal, že to bude šanca… Volil som Smer a preto ja mám plné právo sa pýtať, akým spôsobom Smer vládne, pretože som jeho volič… Ja som nikdy nepovedal, že Smer tu niečo zle robí. Ja som povedal, že ľavičiari nie sú tí, ktorí kradnú.“

Skutočne - občianskeho združenie Progresívne Slovensko aj vzniklo a následne sa transformovalo na politickú stranu, ktorú politicky radíme ako ľavicovo extrémnu.

Štefunko bol známy najmä z IT biznisu. Stál pri vzniku webu Pelikan.sk, ktorý dnes patrí k najväčším predajcom leteniek.

Podieľal sa aj na založení technologickej firmy Monogram či portálov Lekar.sk, Euractiv.sk a Energia.sk. Potom pôsobil vo firmách Neulogy a Neulogy Ventures, kde pomáhajú novým start-upom s rozbehom.

K projektu sa ešte v septembri 2016 pridal aj zakladateľ webhostingovej spoločnosti Websupport Michal Truban.

Truban bol zároveň najväčším investorom hnutia. Do hnutia investoval 900 000 EUR s 5 % úrokom a ďalších 20 000 eur s 3 % úrokom.

Medzi prvých medializovaných podporovateľov združenia patril spolumajiteľ softvérovej spoločnosti ESET Anton Zajac, zároveň figurujúci ako spolumajiteľ a člen predstavenstva spoločnosti, vydávajúcej Denník N ktorý bohato mediálne pokrýval aktivity Progresívneho Slovenska.

EŠTE HORŠIE AKO PROČKO! Po pár sekundách som zistil že mi volá klinický idiot a zavesil som
SPÔSOB, AKÝM DISKUTUJEME O VOJNE, JE ŠIALENÝ! Skonštatoval to vo svojom komentári na sociálnej sieti historik a politický analytik Eduard Chmelár. A upozorňuje na to, že počet psychopatov, ktorí sa tlačia do politiky, je v posledných rokoch naozaj... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Úspešní kandidáti

20. januára 2018 v Žiline sa konal zakladajúci snem, ktorý schválil stanovy, zvolil predsedníctvo a stanovil programové priority hnutia.

Na jeseň 2018 voľby primátora v Bratislave - za bohatého sponzoringu ESETU - vyhráva fenomenálne kandidát strán Team Vallo, Progresívne Slovensko a SPOLU. Peniaze tiekli podľa TIS takými rôznymi cestami, že sa limit kampane "financovaním zboku" bohato prevýšil. Státisíce eur z ESETU.

Primátorom sa stal - z každej reklamy a sociálnej siete vyskakujúci - a absolútne neznámy - Matúš Vallo, ktorého stvorili behom roka!

Štvrť roka pred programovým a zakladajúcim snemom - 18. septembra 2017 - hnutie urobilo ideovú konferenciu o budúcnosti Slovenska, ktorej sa zúčastnil aj predseda Aliancie liberálov a demokratov pre Európu a bývalý premiér Belgicka Guy Verhofstadt!

Áno, a presne 20. septembra 2017 vystupuje Zuzana Čaputová z nadácie VIA IURIS a ide sa venovať - ako magistra - advokátskej praxi.

Strana, ktorá ešte ani neprešla voľbami však už následne vyberie za kandidáta na prezidenta práve túto Zuzanu Čaputovú zo sorosovskej nadácie VIA IURIS - v tom čase ako svoju podpredsedníčku.

Tá prezidentské voľby v lete 2019 skutočne aj vyhrá (opäť s bohatou podporou PS a sponzorov z pozadia a pochybným šéfom kampane z Izraela).

Rok a pol po zakladajúcom sneme strany (!) kandidát neznámej strany Progresívne Slovensko vyhrá voľby na prezidenta!

To je ako sen. Behom roka a pol bratislavský primátor a slovenský prezident a státisíce eur naliate. Nie argumenty a vôľa občanov - peniaze, finančné a mediálne krytie, propaganda.

Áno priatelia, tento krátky sumár je evidentný doklad toho, ako bolo všetko postupne zinscenované, zosnované a postavené.

BABRÁCI! Politológ Lenč sa pýta, kto bude ZA TOTO zodpovedný!
Politológ Jozef Lenč, pôsobiaci na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave hovorí, že babráctvo vlády Eduarda Hegera ohrozuje čerpanie financií z Plánu obnovy a odolnosti. Hoci nemocnica Rázsochy je najviditeľnejším zlyhaním, Lenč si myslí, že nie... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Mediálna podpora

Takto sa dostalo do hry Progresívne Slovensko a preto má dnes takú podporu v denníku N a denníku SME.

Denník N je ESET a denník SME je Soros. Ten Soros, ktorý stál aj za klanom Šimečkovcov od roku 1990 a aj o tom pripravujem tento týždeň video.

A prieskumoch sa im darí? Áno, je to preto, lebo je to platený produkt podnikateľov, ktorí ho stvorili, vdýchli mu život a ktorí ho smerujú k výkonu moci.

Finále

Toto je deštruktívna sekta Progresívne Slovensko a mladí ľudia - prvovoliči - musia vedieť, že Progresívne Slovensko nie je životný štýl ku ktorému sa hlásia, ale strana tvrdých podnikateľov, ktorí svoje choré názory chcú pretláčať nie diskusiou a argumentami, ale peniazmi a mediálnym dosahom.

To je Progresívne Slovensko!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik