Bidenove "tvrdé slová", tajnosti a kde je vlastne vojna...
28 | 06 | 2023 I Milan Laca

Biden: Putin prehráva vojnu, je slabší, stal sa z neho vyvrheľ na celom svete

Americký prezident Joe Biden sa domnieva, že ruský vodca Vladimir Putin po pokuse o vzburu súkromnej vojenskej spoločnosti "Wagner" "určite" zoslabol.

Putin prehráva v IRAKU!!!

Biden odpovedal na stretnutí s novinármi na otázky CNN, uvádza "Európska pravda". Najprv vyhlásil, že "ťažko povedať", či sa Putinova pozícia po pokuse o prevrat skutočne otriasla, "ale vojnu jednoznačne prehráva". "Prehráva vojnu vo svojej krajine. Stal sa z neho vyvrheľ na celom svete. A nie je to len NATO, nie je to len Európska únia, je to Japonsko," dodal Biden. V odpovedi na otázku o Vladimirovi Putinovi povedal, že ruský prezident „prehráva vojnu v Iraku“. Novinári požiadali Bidena, aby zhodnotil situáciu, ktorá sa vyvinula v Rusku 23. až 25. júna, keď sa šéf Wagnerovcov pokúsil o ozbrojenú vzburu. Prezident Spojených štátov dostal otázku, či to podľa neho oslabilo Putinovu pozíciu. "Ťažko povedať, ale jednoznačne prehráva vojnu v Iraku, prehráva vojnu doma," odpovedal americký prezident.

Zelenskyj je na konci s dychom
"Ozbrojené sily Ukrajiny sú na pokraji kolapsu" - plukovník americkej armády oznamuje Zelenského "posledný dych". Informuje web eadaily.com. Situácia v konflikte s Ruskom sa pre Vladimíra Zelenského zhoršuje, keďže jeho jednotky sú na pokraji... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Je to slaboch...

Na opätovnú otázku, či je Putin dnes slabší v porovnaní s minulým týždňom, Biden odpovedal: "Viem, že je". Americký prezident predtým zdôraznil, že Spojené štáty a ich najbližší spojenci sa nezúčastňujú na vzbure skupiny „Wagnerovcov“, keď prvýkrát verejne komentoval udalosti v Rusku. Podľa médií, sa predstaviteľom amerických tajných služieb podarilo získať mimoriadne podrobný a presný obraz o Prigožinových plánoch na jeho povstanie, ale informácie zdieľali len s vybranými spojencami.

Tajnosti

Informácie boli také tajné, že v Spojených štátoch s nimi oboznámili  iba najvyšších predstaviteľov Bidenovej administratívy, ako aj členov „skupiny ôsmich“ Kongresu, ktorí majú prístup k najutajovanejším spravodajským záležitostiam. USA zdieľali údaje s vysokými britskými predstaviteľmi, ale nie so spojencami v NATO v širšom zmysle, uviedli zdroje. Utajenie informácií spôsobilo, že niektorých vysokopostavených európskych predstaviteľov a dokonca aj vysokopostavených predstaviteľov americkej vlády, zaskočilo Prigožinovo povstanie a rýchlosť, akou Wagnerove jednotky postupovali smerom k Rostovu na Done a k Moskve. Niektorí predstavitelia NATO vyjadrili sklamanie, že tieto informácie neboli zverejnené. 

NATO, Ukrajina a prekvapenie. Alebo ani nie?
Kallasová sľúbila „prekvapenie“ z členstva Ukrajiny v NATO. Estónska premiérka Kaja Kallasová prisľúbila na júlovom summite prekvapenie v súvislosti s členstvom Ukrajiny v NATO. Povedala, čo nemala? Estónska premiérka v Bruseli, na spoločnej... Čítať ďalej
28 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni