Rusko-kubánske vojenské nahováračky
28 | 06 | 2023 I Milan Laca

Šojgu prijal v Moskve ministra obrany Kuby.

"Kuba, samozrejme, bola a zostáva najdôležitejším spojencom Ruska  v regióne. Kubánski priatelia potvrdili svoj postoj k našej krajine, vrátane preukázania plného pochopenia dôvodov začatia špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine," povedal Šojgu. Dodal, že vzťahy medzi oboma krajinami sú na vzostupe. Moskva a Havana  dosiahli vysoké tempo rozvoja politického dialógu. Šojgu povedal, že zloženie početnej kubánskej delegácie svedčí o nálade Havany diskutovať o širokom spektre otázok vo vojenskej a vojensko-technickej oblasti.
BÝVALÝ TAJNÝ AGENT PREDPOVEDÁ OBRAZ SVETA A BUDÚCNOSŤ – ČO NÁS ČAKÁ?
Vo svojom prejave na právnom fóre SPIEF v Petrohrade mal bývalý tajný spravodajský agent Andrej Olegovič Bezrukov veľkú a nesmierne užitočnú prednášku pre pochopenie svetovej situácie. O téme informuje portál pokec24.cz. O situácii vo svete Tri... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková
Spolupráca bude... 
"Dnes navrhujem podrobne prediskutovať všetky existujúce a perspektívne projekty spolupráce vo vojenskej oblasti," povedal Šojgu.
Zdôraznil, že Moskva a Havana sú za ochranu Charty OSN a proti jej nahradeniu takzvaným poriadkom, založeným na pravidlách, ktorý odráža túžbu kolektívneho Západu podporovať neokoloniálne spôsoby existencie, na úkor zotročených krajín a porazených konkurentov. „V podmienkach, keď Spojené štáty po mnoho desaťročí vykonávajú nezákonnú obchodnú a ekonomickú blokádu Kuby, sme pripravení pomôcť Ostrovu slobody a podporiť našich kubánskych priateľov,“ dodal Šojgu.
Už sa činia 
Kubu tento rok navštívilo niekoľko ruských delegácií na vysokej úrovni. Nedávno bol na oficiálnej návšteve Ruska predseda vlády Kubánskej republiky Manuel Mappero.
Rusko žiada rokovanie Bezpečnostnej rady OSN k dodávkam západných zbraní Ukrajine
Rusko požiadalo o zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN k téme dodávok zbrojného arzenálu "Západu" do vojenského konfliktu na Ukrajine. Informuje spravodajský web eadaily.com Rusko požiadalo na 29. júna o zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN o dodávkach... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik