Robert Kaliňák: Ak sa toto stalo, malo padnúť ministerstvo vnútra (VIDEO)
28 | 06 | 2023 I Eka Balašková

V Sobotných dialógoch Rádia Slovensko Zuzana Čaputová ako jeden z dôvodov nekadndidovať, uviedla aj určité obavy o bezpečnosť svoju a svojej rodiny.. Bolo preto len prirodzené, že novinárov na utorkovej tlačovej besede Smeru zaujímal aj názor Roberta Kaliňáka (Smer-SSD), ktorý mal počas takmer dvoch volebných období na starosti ministerstvo vnútra, pod ktoré patrí aj Úrad na ochranu verejných činiteľov.

Okrem toho, že prezidentka si vypočula niekoľko vyhrážok na svoju adresu, niektoré sa týkali aj jej domova, čo skonštatovala v Sobotných dialógoch (24. 6.) na Rádiu Slovensko. Robert Kaliňák tvrdí, že ak nastala situácia, ktorú prezidentka opisuje, malo byť na druhý deň odvolaní všetci kompetentní na ministerstve vnútra. Upozornil, že aj za jeho pôsobenia sa ústavným činiteľom vyhrážali rôzne persóny, no nešlo sa s tým na verejnosť, pretože vždy sa prišlo na to, že reálne to boli len momentálne frustrovaní občania. Navyše kam prezidentka prichádza, tam má či už množstvo strážcov, alebo veľkú kolónu.

Evakuácia rodiny

„Bola informácia o umiestnení bomby, výbušniny, bolo to viac, ako jedenkrát. Alebo informácia o tom, že sa pri dome nachádzajú neznáme osoby a nie je vhodné, hoci som smerovala domov, aby som tam bola, čiže boli udalosti a incidenty, ktoré sa týkali aj môjho domova,“konštatuje prezidentka, ktorá si myslí, že prezident SR by mal mať reprezentatívnu rezidenciu, kde by sa mohol cítiť bezpečne.

Bude mať víťaz volieb možnosť zostaviť vládu? Prezidentka prehovorila
Úlohou prezidenta nie je korigovať vôľu ľudí a výsledok volieb, ale zabezpečiť riadny chod ústavných orgánov. Skonštatovala to prezidentka Zuzana Čaputová v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Deklarovala, že s víťazom parlamentných volieb bude... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Najstráženejšia persóna v štáte

„Bydlisko prezidenta krajiny, ako aj úrad prezidenta krajiny je najstráženejším miestom v rámci krajiny. Ak teda nastala situácia, že by musela, tak zlyhalo ministerstvo vnútra, zlyhal policajný prezident, zlyhal šéf ochrany ústavných činiteľov. To si robíte srandu? To nemôže byť pravda! Ak to je pravda, na druhý deň mali padnúť všetci, ktorí za vnútro zodpovedajú,“    myslí si niekdajší minister vnútra Kaliňák. Nechápe, že úrad na ochranu ústavných činiteľov má cez 600 zamestnancov a nedokáže ochrániť prezidentkin dom. Vysvetlil tiež, že prezidentka má nie len viditeľnú, ale aj operatívnu ochranu.

Toto nemôže byť pravda...

„To buď nie je pravda, alebo ak je to pravda, tak máme najhoršie ministerstvo vnútra za posledné roky,“    upozornil Kaliňák s tým, že aj oni dostávali rôzne videá, ale nikdy to nezdieľali s verejnosťou, lebo to podľa nich patrilo k politike a k tomu, že niektoré indivíduá sú frustrované a rozhodnú sa vyliať si zlosť.

„Ale na to sú konkrétne úkony, ktoré sa vždy urobia. Preto má tú ochranu, ten človek nechodí na bicykli do práce, tú jej kolónu spoznáte vždy,“ uzatvára Kaliňák s tým, že kam prezidentka prichádza, má dvanásťčlenný doprovod.

Ešte že chce prezidenka zbrojiť! Na Slovensku máme vyše 8600 nelegálnych migrantov!
Polícia eviduje vyše 8600 nelegálnych migrantov, ktorí sa dostali na Slovensko! Polícia tento rok zatiaľ eviduje viac ako 8600 nelegálnych migrantov, ktorí prekročili vonkajšie schengenské hranice a cez Maďarsko sa dostali na Slovensko. Väčšinu... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik