Robert Fico: Jediná téma - FANATIZMUS PS je LGBT+ (VIDEO)
27 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Robert Fico (Smer-SSD) v súvislosti s Progresívnym Slovenskom hovorí nie len o hlúposti, ale podľa jeho slov sa k nej pridal aj fanatizmus. A vtedy treba podľa predsedu Smeru spozornieť. PS totiž predstavilo v otázkach rodiny práve fanatizmus.

Jedinou témou Progresívcov je podľa Fica len pretláčanie postavenia LGBT+ ľudí, čo PS dokázalo aj na tlačovej besede, v rámci ktorej predstavilo svoj volebný program. V ňom Fica zaujala položka, kde chcú PS do Trestného zákona zaviesť trest voči ľuďom s „nesprávnym“ názorom na LGBT+ ľudí. Fico nezabudol pripomenúť, že Slovensko bolo vždy voči týmto ľuďom tolerantné, hoci právne úpravy niektorých noriem sú nevyhnutné. Michal Šimečka, predseda PS hovorí o ich volebnom programe, ako o dôstojnom živote pre všetkých.

Jediná téma volebného programu

Fico pripomína, že práve PS do verejnej diskusie najintenzívnejšie pretláča postavenie LGBT+ ľudí. Inak tomu nebolo ani na ich tlačovej konferencii, kde predstavili svoj volebný program, v ktorom nechýba „nová kvalita právnej ochrany detí vychovávaných homosexuálnymi pármi“.

„Najmä treba zmeniť Trestný zákon tak, že kto má iný názor na ľudí spadajúcich do kategórie LGBTI+ pocítil prísnu ruku štátu,“nepáči sa Robertovi Ficovi zámer progresívcov. Súhlasí s faktom, že niektoré právne úpravy sú nutné, no napríklad do škôl, či na športoviská tieto témy nepatria.

POMOC RODINÁM v priamom prenose! Zvýši sa poplatok za jasle aj stravné
Bratislavské Staré Mesto zvýši od septembra poplatok za jasle. Mesačný poplatok sa zmení z doterajších 400 na 500 eur mesačne. Vyplýva to z nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN) za poskytovanie sociálnej služby v zariadeniach starostlivosti o... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Tolerantné Slovensko

Nepáči sa mu, že sa máme na Slovensku cítiť, ako divní. Slováci sú pritom tolerantní, len majú problém s násilným pretláčaním toho, čo doteraz nikomu neprekážalo. Podľa Fica však to, čo robí PS je kontraproduktívne práve voči tým, ktorých chcú „protežovať“.

Čo Fica tak vytočilo?

Progresívne Slovensko svoj volebný program definuje ako „Dôstojnú budúcnosť pre všetkých“. Podľa lídra Michala Šimečku na Slovensku žijú desaťtisíce ľudí, ktorí nemajú rovnaké práva, ako ostatní.

Reprofoto z Ta3 | Z ľava: Zora Jaurová, Michal Šimečka, Lucia Plaváková

„Keď hovoríme o rovnosti, nie je to niečo abstraktné. Nie je to ideológia, to nie sú kultúrne vojny. Tu ide o konkrétne osudy konkrétnych ľudí,“ povedal Michal Šimečka, predseda PS. Nezabudol tiež pripomenúť otrasnú vraždu na Zámockej, ktorá je dôkazom neprijatia týchto ľudí na Slovensku.

Politológ: Slovenskí politici a najmä mainstreamové médiá sa počas tohto víkendu TOTÁLNE ZNEMOŽNILI
Slovenské médiá nám nepodávajú korektné informácie o skutočnej situácii na Ukrajine a v Rusku. A robia to len preto, aby zahovorili skutočnosť, že prvá fáza ukrajinskej protiofenzívy sa skončila katastrofálnym neúspechom, ktorý si vyžiadal veľké... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik