Ešte že chce prezidenka zbrojiť! Na Slovensku máme vyše 8600 nelegálnych migrantov!
27 | 06 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Polícia eviduje vyše 8600 nelegálnych migrantov, ktorí sa dostali na Slovensko!

Polícia tento rok zatiaľ eviduje viac ako 8600 nelegálnych migrantov, ktorí prekročili vonkajšie schengenské hranice a cez Maďarsko sa dostali na Slovensko. Väčšinu (92 percent) tvoria štátni príslušníci Sýrie. Cudzinci tu nežiadajú o azyl, odmietajú zostať na území Slovenska a snažia sa dostať do krajín západnej Európy. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Sýrčania sú v zmysle platnej európskej legislatívy nevyhostiteľní, pretože v ich domovskej krajine sú vojnové konflikty a nie je možné ich tam podľa podľa polície navrátiť.

Migranti zo Sýrie, Turecka a Afganistanu sa najčastejšie pokúšajú nelegálne prekročiť štátne hranice z dôvodu sekundárnej migrácie na trase zo západného Balkánu, teda z Maďarska, cez územie Slovenska. "Ich trasa smeruje cez Maďarsko, zväčša z územia Srbska, v menšej miere z územia Rumunska, cez Slovensko do cieľových krajín, ktorými sú hlavne Spolková republika Nemecko, Rakúsko, Holandsko," priblížila polícia.

Všetky osoby, ktoré nelegálne prekročili hranice, preverujú policajti vo vnútroštátnych a európskych informačných systémoch. "Okrem nich využívame aj ďalšie mechanizmy, vďaka ktorým vieme spoľahlivo zistiť krajinu ich pôvodu," podotkli.

Najskôr zbrane, potom chleba! Čaputová verí, že prioritou Slovenska bude aj naďalej ZBROJENIE!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová verí, že aj ďalšia vláda bude považovať dve percentá hrubého domáceho produktu (HDP) na obranu za základné minimum a podporovať členstvo SR v NATO. Uviedla to na utorkovom veliteľskom zhromaždení náčelníka Generálneho... Čítať ďalej
27 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik