Bratislavčania, PLATILI STE MAGISTRÁTU HODINOVÝ HOTEL! (VIDEO)
27 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Ján Mažgút (Smer-SSD) pripomína kauzu progresívcov z bratislavského magistrátu, v rámci ktorej vyšli najavo ďalšie skutočnosti, ako sa nakladalo s financiami Bratislavčanov. Osoba, ktorá kvôli predmetnému škandálu musela odstúpiť zo svojho postu na magistráte, dnes sedí vo vedení Petržalky.

Z postu predsedníčky predstavenstva podľa primátora Valla odišla dobrovoľne po kontrole, ktorá zistila množstvo nedostatkov v účtovníctve. Ján Mažgút upozornil, že v jednom z petržalských podnikov sa konali bujaré večierky manažérov mestskej firmy za peniaze Bratislavčanov, pričom výdavky dokázať nevedeli, keďže bloky vyhodili. Mažgút dokonca tvrdí, že títo ľudia v tom pokračujú. Kozáková je od februára vicestarostkou MČ Petržalka.

Kozáková v Metre už nepôsobí

Predsedníčka predstavenstva sa preto podľa primátora Valla aj v záujme ochrany dobrého mena spoločnosti hneď v októbri 2022 vzdala svojej funkcie. Pripomína, že následne na základe uznesenia dozornej rady spoločnosti požiadal kontrolórku o vykonanie kontroly v tejto spoločnosti. Správa, ktorú zobralo bratislavské mestské zastupiteľstvo na vedomie, je podľa primátora práve výsledkom tejto kontroly. "Zistenia v správe kontrolórky iba potvrdili správnosť nášho rozhodnutia," odkazuje Vallo.

Kontrola pritom zistila množstvo závažných pochybení od dvojitých výkazov dochádzky, cez neprimerané odmeny až po chybne vedené účtovníctvo.

Šafárenie Vallovho človeka z peňazí Bratislavčanov vraj skončilo
Primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi „vyhrali voľby“ ubezpečenia, že „staré časy šafárenia“ sa do Bratislavy nemôžu vrátiť. Po správe hlavnej kontrolórky hlavného mesta to však vyzerá tak, že tie časy z metropoly Slovenska nikdy neodišli.... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

So služobnou kreditkou

Mažgút svoje video točil na terase podniku, kde sa manažéri spoločnosti Metro Bratislava chodili zabávať a to, čo skonzumovali, zaplatili kreditkou magistrátu a firmy Metro. Načo tam šiel?

„Na vlastné oči som sa prišiel pozrieť, ako sa robí tá povestná slušná a odborná politika v podaní Progresívneho Slovenska,“ vysvetľuje Mažgút. Partia sa tu stretávala na akože pracovných poradách, ktoré podľa Mažgúta boli bujarými žúrkami, Podľa jeho informácii okrem drahého alkoholu sa dožadovali aj hodinového hotela s donáškou lubrikačného gelu na izbu.

Z cudzieho krv netečie

„Nikdy v histórii tejto firmy si nikto nedovolil preflákať toľko peňazí na súkromné chlastačky,“konštatuje Mažgút, podľa ktorého „táto progresívna partička“ na svoje opijáše minula cez sedemtisíc eur.

„A aby nikto nevidel, koľko čoho vypili, opakovane porušili predpisy a bločky pohádzali do smetného koša. Ako také malé decko, ktoré si myslí, že na to rodičia neprídu,“ dodáva smerák.

Michala Kozáková, zdroj: www.teamba.sk

Čerešnička na torte – oni v tom pokračujú

„Napriek odhaleniam desiatok pochybení, šafárenia s peniazmi, porušovania predpisov, hlavnú organizátorku opijášov, pani Michalu Kozákovú povýšili. Z pravej ruky progresívneho Valla sa stala vicestarostkou najväčšieho slovenského sídliska,“ priblížil Mažgút.

Petržalka je stále bez prednostu
Druhou vicestarostkou Petržalky je Michala Kozáková, úrad je bez prednostu. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. Starosta bratislavskej Petržalky Ján Hrčka má opäť dve zástupkyne. Doteraz neobsadený post druhej vicestarostky... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

V Petržalke spravili capa záhradníkom

"Investície ako také sú i v tomto ťažkom čase potrebnou súčasťou procesov, ktoré zabezpečuje samospráva na zvýšenie komfortu života svojich obyvateľov," skonštatovala Kozáková, ktorá od februára zastáva post druhej vicestarostky Petržalky po tom, ako musela práve kvôli šafáreniu s financiami odísť z vedenia spoločnosti Metro Bratislava.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik