A BOJ BÝVALEJ VLÁDY NEUTÍCHA: Za všetko môže SaSka! Aby sme nezabudli... (VIDEO)
27 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Michal Šipoš (OĽaNO) sa vyznal z toho, že tiež si spočiatku myslel, že SaSka stojí „na správnej strane“. V OĽaNO síce vedeli, že povalili Radičovej vládu, videli videá s Kočnerom, považovali to však za školácke chyby, ktoré sa nebudú opakovať.  A potom prišla vláda Igora Matoviča.

Šipoš ide v názorovej línii svojho straníckeho šéfa, Igora Matoviča. Ten sa za ostatného pol roka tiež tvári, ako keby OĽaNO ani vo vláde nebolo a teda neboli za nič zodpovední. Napriek tomu, že v oboch vládach mali premiérsky post, aj Šipoš za neúspechy vlády viní SaSku a Richarda Sulíka. Zmieňuje tiež PR články v penťáckych novinách, ktoré nedávno Cigánikovej ako korupciu plamenne vyčítal aj Matovič. Šipoš verí, že po septembri SaSka nebude ani v parlamente. OĽaNO tvorí koalíciu niekoľkých strán, aby sa dostali do NR SR, budú musieť prekročiť až 9-percentnú hranicu.

Prvá kríza – covid

Šipoš hovorí, ako veľmi potrebovali spolupracovať a byť jednotní, aby ochránili ľudské životy a ich zdravie.

„A vtedy sa začali tie SaSkárske podrazy. Najprv videjká z limuzíny Richarda Sulíka v 160 kilometrovej rýchlosti, potom protivládny protest, potom iks-krát v Dubaji, kde nemal signál, vtedy rokovala zhodou okolností vláda, aby ochránila ľudské životy,“vyratúva Šipoš hriechy koaličného partnera. Pripomína tiež záver toho pobytu v Dubaji, kde „museli“ vypiť bar.

„A do toho samozrejme krásne PR články v penťáckych médiách, Janka Penta Cigániková v Trende, ako najväčšia odborníčka na zdravotníctvo; Janka Penta Cigániková v Pluske, ako najväčšia sexica a takto to šlo ďalej,“ konštatuje Šipoš, pripomínajúc nedávny výlev svojho predsedu na adresu zmienenej poslankyne.

Parlamentné kydanie hnoja
Že sa predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič a Janka Bittó Cigániková (SaS) nemajú v láske, to nie je už veľmi dlho žiadne tajomstvo. Na nedávnom zasadnutí NR SR Matovič od rečníckeho pultu natvrdo obvinil z korupcie, v čom ho podporil aj bývalý... Čítať ďalej
23 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Povymieňali si sprosté gestá

Len pred nedávnom vystúpil práve k Jane Bittó Cigánikovej aj predseda hnutia OĽaNO. V plamennom prejave jej vytkol korupciu. Po citáciách z článkov v časopisoch Haščákovho vydavateľstva vyzval poslankyňu, aby sa mu pozrela do očí, tá však zrejme aj urobila veľmi nevhodné gesto, ktoré Matovič reprodukoval.

„Ukázala si tým chorým ľuďom, ktorým chceš ukradnúť peniaze určené na ich liečbu,“ vykrikuje Matovič a žiada ju, aby mu našla v Haščákových médiách jeden článok, ktoré robi PR jemu.

„Toto je korupcia, Janka Penta Cigániková, toto je korupcia! Ty robíš špinavú robotu pre Haščáka a nehanbíš sa za to brať prachy,“ vyčíta typickým tónom Matovič SaS-kárke.

Zdroj: TASR | Michal Šipoš

Chcú vládnuť sami?

„Verím, že po tom všetkom, čo tu SaSka spáchala, im ľudia už nedajú dôveru a nebudú v žiadnom parlamente, ani vláde,“uzatvára poslanec Šipoš.

Hnutie podľa Šipošovho šéfa do volieb pôjde v koalícii niekoľkých strán.

Na otázku o rokovaniach so stranami Za ľudí a Kresťanská únia o spoločnom postupe do volieb Matovič reagoval tým, že ak by mali byť na kandidátnej listine jeho hnutia, zmenili by si názov, aby obsahoval aj názvy týchto dvoch strán. "Požiadavka z oboch strán bola, že by chceli ísť s nami do koalície. My sa koalície nebojíme. S veľmi veľkou pravdepodobnosťou s nimi nakoniec pôjdeme do koalície," povedal Matovič.

www.facebook.com/obycajni.ludia.a.nezavisle.osobnosti/videos/916328329469821

Igor Matovič sa vyjadril s kým pôjde do koalície! Zvestuje návrat Veroniky Remišovej
Hnutie OĽANO a priatelia pravdepodobne pôjde do predčasných septembrových parlamentných volieb v koalícii strán. Povedal to líder hnutia Igor Matovič v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Koalícia dvoch a troch strán potrebuje na postup... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik