"Západ" páli na Ukrajine miliardy dolárov v Ruskom ohni
26 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Ruská armáda pokračuje v metodickom ničení západných obrnených vozidiel dodávaných kyjevskému režimu. Ide o desiatky až stovky kusov. Informuje web eadaily.com.

V Záporožskej oblasti bol zničený konvoj štyroch amerických obrnených vozidiel M1224 MaxxPro. Bolo tam likvidované aj fínske obrnené auto Sisu XA-180. Informácie, potvrdzujúce straty ukrajinských ozbrojených síl v ťažkej technike zverejnil dnes 26. júna telegramový kanál "Vojenský informátor".

Buď zničia, alebo ukoristia

Kolesové vozidlá západného štýlu sú nielen zničené, ale aj sa dostávajú do zajatia ako trofeje. Minulý týždeň sa nimi stal americký obrnený automobil Oshkosh M-ATV , ktorý padol do rúk 40. samostatnej námornej brigády Tichomorskej flotily (Pacific Fleet) počas bojov o Novodoneckie.

Tajná Fínska dodávka už neexistuje

Fínsko bez predchádzajúceho oznámenia a v utajení minulý rok odovzdalo kyjevskému režimu určitý počet obrnených transportérov Sisu XA-180. Čoskoro sa takáto technika začala používať v bitkách - a podľa očakávania utrpela totálne straty. Je evidované zničenie mnohých takýchto obrnených transportérov.

Bezhraničná cynická beštialita
O obyvateľstvo Ukrajiny im nejde. Naopak, propagandisticky ho masírujú, že "nejaký ten taktický jadrový granátik" im nijako neublíži. A prečo to robia? Pripravujú ďaľšiu eskaláciu provokácií s cieľom obviniť Rusko z použitia taktických jadrových... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme