Trestné konanie proti Prigožinovi sa nezastavilo. Vyšetrovanie prebieha
26 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Vyšetrovanie trestného prípadu o organizovaní ozbrojeného povstania proti zakladateľovi PMC Wagner Jevgenij Prigožin sa nezastavilo, uviedol dnes 26. júna pre agentúru TASS zdroj blízky generálnej prokuratúre. Správu vydal web eadaily.com.

„Trestné konanie proti Prigozhinovi sa nezastavilo. Vyšetrovanie prebieha."  poznamenal zdroj.

Kvalifikácia zostáva

Pripomeňme, že proti zakladateľovi Wagnerovcov Jevgenijovi Prigožinovi bolo začaté trestné konanie podľa článku 279 Trestného zákona Ruskej federácie o organizovaní ozbrojeného povstania 24. júna.

Ruský prezident Vladimir Putin ráno 24. júna vystúpil s televíznym prejavom k občanom Ruska, personálu ozbrojených síl RF a príslušníkom orgánov činných v trestnom konaní, v ktorom nazval prebiehajúce udalosti bodnutím do chrbta a poznamenal, že osud Ruska teraz sa rozhoduje a to si vyžaduje, aby ľudia spojili všetky sily.

Úvahy a želania okolo prevratu. Čo nebolo a keby bolo a či bude...
Je možné, že Putin zabije Prigožina v Bielorusku - CNN. "Redaktori z americkej televízie CNN veria, že "ruský diktátor Vladimir Putin neodpustí vodcovi „Wagnerocovv“ Jevgenijovi Prigožinovi jeho rebéliu" píšu noviny. Putin neodpustí Bývalý šéf... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme