Poslanec Smeru je zvedavý: Kto za koho kope?
26 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Poslanec Marián Kéry (Smer-SSD) svoj príspevok na sociálnej sieti „obliekol“ do elánovského dresu. Skupina Elán pred veľa rokmi nahrala pieseň Dresy, v rámci ktorej znie aj to Kérym použité „Nech vidíme všetci, kto za koho kope“.

Status Mariána Kéryho vám ponúkame bez redakčných zásahov tak, ako ho uverejnil autor.

Nech vidíme naozaj všetci, kto za koho kope.

Bežný človek a volič na Slovensku, sa nielen posledné dni asi nestačí čudovať. Vyberám dve “chuťovky”. 

Najskôr ho, najmä staršieho človeka, ale aj nás, ktorí  máme ľudsky blízko k našim seniorom (ktorý človek so srdcom nemá?), nemilo prekvapí ekonomický “expert” mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Tomáš Hellebrandt vyjadrením o nadpriemernosti slovenských dôchodkov. Medzi riadkami Tomášom Hellebrandtom povedané, dôchodcovia, láskavo buďte radi a nevyskakujte, lebo vám tie dôchodky budeme po našom nástupe do vlády po septembrových predčasných voľbách ešte aj krátiť.

Mainstream zaujimajú viac gejovia ako drahota potravín
"Všade len kopú do Smeru a samozrejme, žiaden zástupca Smeru nie je pozvaný." Píše na margo nedeľných mediálnych povinných jázd na sociálnej sieti Ľuboš Blaha. "Na TA3 sa vzájomne hladkali bývalí koaliční partneri, ktorí zmasakrovali Slovensko -... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Napriek tomu, že sa v Progresivnom Slovensku vykrúcajú, že to tak Helebrandt nemyslel a bol nepochopený, dané antisociálne a proti dôchodcom smerujúce vyjadrenie bolo povedané. Ešte aj v obyčajnej komunikácii sú absolútne neempatickí.

Ak teraz vysielajú takéto antisociálne signály, ako by sa správali, ako by konali, ak by sa božechráň ocitli v budúcej vláde?

No a druhá “chuťovka” posledných dní? Na Borisa Kollára sa to valí, o to viac sa však nestačím čudovať jeho posledným vyjadreniam. Napríklad, že Ukrajina vojensky porazí Rusko a aby sa tak stalo, treba neustále dodávať zbrane na Ukrajinu. Poďme ďalej. Zuzana Čaputová je podľa Borisa Kollára najlepšia prezidentka v našich dejinách. A keďže ďalej kandidovať neplánuje, Boris Kollár vážne zvažuje podporiť prípadnú prezidentskú kandidatúru Ivana Korčoka.

Chápete to? Toho Korčoka, ktorý sa, spolu s Naďom, najviac pričinil o prijatie pre našu republiku nevýhodnej obrannej zmluvy s USA. Toho Ivana Korčoka, ktorý pomohol uznať za dočasného prezidenta vo Venezuele (viem, je to ďaleko, ale ide o dobrý príklad) nikým nezvoleného Juana Guaidóa, ktorého zosadený prezident Maduro a jeho spojenci obviňovali, že je len bábkou americkej vlády.

Šeliga kupuje Dankovi letenku. Diskutéri zas Šeligovi. Tiež na východ
Právnik Juraj Šeliga (Demokrati) zrejme celkom dobre nepochopil viac ako ročné tvrdenia Andreja Danka (SNS) o potrebe dobrých vzťahov na všetky svetové strany. Je tu aj možnosť, že to, čo Andrej Danko tvrdí viac, ako rok, sa k nemu dostáva len v... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Eka Balašková

K Ivanovi Korčokovi a Borisovi Kollárovi ešte pikoška - keď sa Ivan Korčok, svojho času ešte ako minister zahraničných vecí a európskych záležitostí dozvedel, že Boris Kollár ako predseda parlamentu plánuje pracovnú návštevu Kuby, tak naschvál povolal z Havany do Bratislavy nášho veľvyslanca na Kube na konzultácie. A predseda parlamentu zostal doma. Zabudol na tento osobný, úmyselný krok proti svojej osobe zo strany Ivana Korčoka?

Ivan Korčok by ako nový prezident Slovenskej republiky ničím nevybočil z koľají, položených Andrejom Kiskom a Zuzanou Čaputovou. Dobre, možno by na rozdiel od nich dvoch, ktorí boli bytostne odkázaní na pomoc a rady svojich poradcov, robil ako politicky skúsenejší rozhodnutia sám. Ale to je tak asi všetko. Netreba zabúdať, že Ivan Korčok je otočený len na jednu svetovú stranu, politický žoldnier. Ak by sa stal prezidentom, proamerický rámec zahraničnej politiky prezidentského paláca by sa určite nezmenil.

Predvolebná kampaň je v plnom prúde, politici aj ich strany sa vyfarbujú. Obliekajú si dresy, ktoré naznačujú, za koho kopú, aká politika im je blízka. Leto bude extrémne horúce.

Róm Čimo Matovičovi: Ty ideš hovoriť o fašistoch?
Meno Miroslava Čima sa nám spája skôr s hudbou. Aj v tejto oblasti ho poznajú skôr tí, ktorí sledujú rap. Pôvodne robil manažéra raperovi Kalimu. Neskôr vstúpil do Národnej koalície, odkiaľ „presídlil“ do hnutia Republika. Ako rovného chlapa ho v... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik