MY NIE! USA s tým nič nemajú...
27 | 06 | 2023 I Milan Laca

Biden povedal, že Spojené štáty a Západ ako celok neboli zapojené do pokusu o povstanie v Rusku. Kto už komu ale môže veriť?

Americký prezident Joe Biden ubezpečuje, že kolektívny Západ nebol zapojený do pokusu o povstanie v Rusku.

Radili sa

Taktiež som spojil našich kľúčových spojencov, aby som sa uistil, že sme na rovnakých pozíciách. Súhlasili so mnou, že by sme, zdôrazňujem, nemali dať dôvod ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi  na výhovorku, obviňovať z toho Západ a NATO. Dali sme jasne najavo, že sme sa nezúčastnili na udalostiach v Rusku. Nemali sme s tým nič spoločné. Bola to súčasť boja v rámci ruského systému,“ povedal Biden v Bielom dome.

Čína zvažuje silnejšiu podporu Putina
Čínsky prezident Si Ťin-pching zvažuje podporu Putinovi po víkendovej vzbure V Rusku, to je nečakaný dôsledok nedávnych udalostí a pre ruského prezidenta mimoroadne priaznivý. Informuje The Guardian. Čína tak nepriamo vystúpila z neutrality, ktorú... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Pomáhať však budú, nech sa stane, čo sa stane

Biden zároveň uviedol, že Washington, bez ohľadu na ďalší vývoj v Rusku, bude Ukrajine naďalej poskytovať pomoc. Poznamenal, že na to upozornil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v telefonickom rozhovore cez víkend. Americký líder nevylúčil nový kontakt s ukrajinským náprotivkom v najbližších hodinách, alebo v utorok. "Mal som tiež dlhý rozhovor s ukrajinským prezidentom Zelenským. Zostanem s ním naďalej v kontakte. Možno mu zavolám dnes alebo zajtra skoro ráno, aby som sa uistil, že sme stále na rovnakých pozíciách. Povedal som mu, nech sa stane čokoľvek v Rusku, opakujem, bez ohľadu na to, čo sa stane v Rusku, Spojené štáty budú naďalej podporovať obranu Ukrajiny, jej suverenitu a územnú celistvosť,“ povedal Biden.

Koordinujú akcie

Medzi USA a ďalšími západnými krajinami je, podľa neho, zachovaná koordinácia akcií. "Hneď po tejto udalosti sa porozprávam s hlavou štátu, aby sme sa uistili, že sme na rovnakých pozíciách. Včera sa mi nepodarilo hovoriť s jednou hlavou štátu," povedal šéf americkej administratívy. V tejto súvislosti potvrdil, že Západ bude naďalej hodnotiť dôsledky udalostí, ktoré sa odohrali v Rusku a to aj pre Ukrajinu. "Je však príliš skoro na to, aby sme vyvodili jasný záver o tom, kam to smeruje," povedal Biden.

Hádajú, čo bude

Podľa informácií, poskytnutých prezidentom USA, mu jeho poradcovia pre národnú bezpečnosť v posledných dňoch každú hodinu hlásili udalosti v Rusku. "Dal som im inštrukcie, aby sa pripravili na množstvo scenárov," povedal Biden bez ďalších podrobností.  

Vučić: Bol to Putin, kto to ukončil
"Vučić: Bol to Putin, kto to ukončil" - potvrdzuje slovami prezidenta Srbska spravodajský web eadaily.com. Vladimir Putin ako jediný mohol zastaviť vývoj udalostí podľa negatívneho scenára v súvislosti s rebéliou Wagnerovcov a suverénne to urobil.... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme