Generálny prokurátor vyzýva na život bez drog. Policajt ich chce legalizovať
26 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Medzinárodný deň proti zneužívaniu drog a nezákonnému obchodovaniu s nimi si pripomíname od roku 1987 a Organizácia spojených národov (OSN) ho vyhlásila na 26. jún. Pripomenul si ho aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Vo svojom statuse na sociálnej sieti upozornil, že len život bez drog môže byť plnohodnotný.

Potrebuje svet takýto deň? A aký je jeho účel? Jedným z nich je aj to, čo pripomína Maroš Žilinka, generálny prokurátor SR. Nesúhlasí s ním zrejme každý – progresívec a niekdajší policajný viceprezident Jaroslav Spišiak by drogy naopak legalizoval.

Protidrogové aktivity

„Cieľom tohto dňa je upozorniť širokú verejnosť na problematiku drog v ich krajine, ako aj vo svete. Zároveň je to príležitosť, ako upriamiť pozornosť spoločnosti na nebezpečenstvo drog a spájať všetkých, ktorí si tento problém uvedomujú a sú ochotní niečo urobiť pre jeho riešenie. Každoročne sa k tomuto projektu pripájajú jednotlivci, organizácie i celé komunity, aby podporili svojimi aktivitami myšlienku ochrany ľudských životov pred negatívnymi účinkami drog a zároveň dali do povedomia tento celosvetový problém,“   uvádza sa k tomuto dňu na stránke Ministerstva zdravotníctva SR.

Až do nedele očakávajte zvýšenú pozornosť polície o vodičov
Dopravno-preventívna akcia Záchranár preverí vedomosti vodičov z prvej pomoci. Polícia ju spustila v pondelok a potrvá do nedele (2. 7.). V spolupráci so Slovenským Červeným krížom (SČK) sa koná na celom Slovensku. Na pondelkovom brífingu o tom... Čítať ďalej
26 | 06 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Upozorňuje naň aj GP

Generálny prokurátor Maroš Žilinka na význam dnešného dňa upozornil aj na Facebooku.

&id=100064021966129

Idem, riešim, dekriminalizujem

Aj Jaroslav Spišiak chce bojovať proti drogám – ich legalizáciou.

„Ja chcem vyriešiť problém. Čiže drogovú kriminalitu. A tá spočíva práve v tom, že je to nelegálne. Úplne nelegálne a niektorí ľudia to chcú riešiť. Tak som zvažoval aj takú možnosť, že čo keby že zlegalizujeme všetky drogy. Aj takým debatám som bol prístupný,“  hovorí Spišiak, aj keď pripúšťa, že drogy škodia.

Keď už ale je ten liberál...

„Ale keď som raz liberál a ty si myslíš, že ti to neškodí, že ti to robí dobre, tak ... viete, každý sa má rozhodovať sám. Na toto sú dlhšie úvahy, k tomu sa tu nedopracujeme, ale ja som otvorený akýmkoľvek riešeniam, ktoré pomôžu spoločnosti a hlavne pomôžu jedincovi. Lebo ten je najdôležitejší, nie masa,“ zdôrazňuje Spišiak.

Za TOTO policajti Spišiaka NEPOCHVÁLIA! (VIDEO)
Podľa predsedu Smeru s ním do Progresívneho Slovenska prichádza Oszkár Világi. Jaroslavovi Spišiakovi, pretože o ňom je reč, tu bola v minulosti vybudovaná povesť akéhosi „slovenského Cattaniho“. Že chce ako progresívec zahlasovať za registrované... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik