Zuzana Šubová (Piráti) o manipuláciách, o Vlčanovi, o Hegerovi a iných! Nenechala na nich nitku suchú
25 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

"To je jednoducho fakt. To, že Kiss povolil vyplácať milióny eur spoločnostiam, ktoré boli obžalované z vážnej ekonomickej trestnej činnosti je nespochybniteľný fakt, ktorý sme preukázali, takže z mojej strany žiadne fabulácie, ale fakty vážení," tvrdí Zuzana Šubová, predsedníčka strany Piráti, ktorá reaguje na akciu NAKA s krycím názvom Tajomník.

Zuzana Šubová je bývalá riaditeľka protikorupčnej sekcie na PPA. Kandidovala za stranu SaS, dnes vedie vlastnú stranu Piráti. Na sociálnej sieti sa vyjadrila k policajnému zásahu na MPRV SR (Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR) a PPA (Pôdohospodárska platobná agentúra).

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala počas akcie s krycím názvom Tajomník päť osôb. Prípad sa týka podozrení zo zneužívania eurofondov a financií zo štátneho rozpočtu. Policajti vykonali prehliadky aj v priestoroch Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR a v Pôdohospodárskej platobnej agentúre (PPA). 

"Podozrenia súvisia so zneužívaním finančných prostriedkov z fondov Európskej únie a štátneho rozpočtu v dispozícii Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR," priblížili policajti na sociálnej sieti. Vykonané boli tri domové prehliadky u podozrivých osôb a päť prehliadok iných priestorov, vrátane obchodnej spoločnosti. "Počas výkonu doposiaľ realizovaných zaisťovacích úkonov nedošlo k zraneniu osôb ani ku škode na majetku," dodali.

Medzi zadržanými mal byť generálny riaditeľ PPA Jozef Kiss. Portál Startitup.sk informoval aj o zadržaní generálnej tajomníčky služobného úradu MPRV SR Zuzany Nouzovskej.

Polícia zatiaľ v prípade Tajomník, ktorý sa týka podozrení zo zneužívania eurofondov a financií zo štátneho rozpočtu, nikoho neobvinila

Naďalej pokračujú procesné úkony. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"V prípade doposiaľ nebolo vznesené obvinenie, naďalej však pokračujú potrebné procesné úkony, preto v tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne podrobnejšie informácie," priblížila hovorkyňa.

V rámci akcie s krycím názvom Tajomník Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala vo štvrtok (22. 6.) viacero osôb. Kauza súvisí s podozreniami zo zneužívania finančných prostriedkov z fondov Európskej únie a štátneho rozpočtu v dispozícii Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

Vykonané boli tri domové prehliadky u podozrivých osôb a päť prehliadok iných priestorov, vrátane obchodnej spoločnosti. V rámci akcie NAKA vo štvrtok zasahovala okrem Bratislavy aj v Senci a Hornom Mýte (okres Dunajská Streda). MPRV SR a Pôdohospodárska platobná agentúra deklarovali, že orgánom činným v trestnom konaní poskytujú plnú súčinnosť.

Vyjadrenie Zuzany Šubovej prinášame v plnom znení.

Z parlamentu rovno na hrad!
Prípadné mimoriadne schôdze Národnej rady (NR) SR v lete by sa mohli konať v Zimnej jazdiarni Bratislavského hradu. V rokovacej sále parlamentu je totiž naplánovaná výmena hlasovacieho systému. Naznačil to predseda parlamentu Boris Kollár (Sme... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Tak poďme pekne po poriadku

Je neuveriteľné, ako manipulatívne sa vyjadrujú k samotnému policajnému zákroku samotní aktéri, hlavne Martin Ondráš poradca exministra Vlčana a zrejme aj súčasného ministra Bíreša.

Tak poďme pekne po poriadku. Mojou úlohou ako riaditeľky sekcie riadenia rizík a prevencie protispoločenskej činnosti na PPA bolo protispoločenskú činnosť odhaľovať a nie ju kryť a to bez ohľadu na to, o koho ide. Neexistuje pre mňa pojem ,,naši ľudia", existuje len zákon, ktorý musí každý bez výhrad dodržiavať.

Paradoxne moje prvé dve trestné oznámenia smerovali voči luďom z blízkeho okolia bývalého generálneho riaditeľa PPA Jaroslava Jánoša, ako aj voči samotnému pánovi Jánošovi ako zodpovednému štatutárovi a druhé vážne trestné oznámenie, ktoré sme podávali smerovalo dokonca aj voči mojej príbuznej.

Existuje snáď lepší dôkaz toho, že som jednoducho pri preverovaní všetkých podozrení striktne dodržiavala zásadu " padni komu padni" ? Toto už poradca Ondráš nenapíše a vie veľmi dobre prečo.

To, že sme pri preverovaní ďalších podnetov identifikovali protispoločenskú činnosť aj terajšieho generálneho riaditeľa PPA Jozefa Kissa je fakt a nie fabulácia. To že Jozef Kiss vedome zamestnal Kvietikovu pravú ruku na PPA do kľúčovej a citlivej pozície je fakt a nie fabulácia. To, že sa Kiss postupne zbavoval ľudí, ktorí by mohli ohroziť systém našich ľudí je fakt a nie fabulácia a najlepším dôkazom toho je prepustenie riaditeľky kľúčového analytického odboru, ktorá odhalila pôsobenie Kadnára zo Slavie Capital.

To je jednoducho fakt. To, že Kiss povolil vyplácať milióny eur spoločnostiam, ktoré boli obžalované z vážnej ekonomickej trestnej činnosti je nespochybniteľný fakt, ktorý sme preukázali, takže z mojej strany žiadne fabulácie, ale fakty vážení. 

Zhrnutie Tibora Gašpara. Zatočí sa vám hlava!
Bývalý prezident Policajného zboru SR, Tibor Gašpar (SMER - SSD) zhrnul, čo týždeň dal. Z toho, čo sme sa dozvedeli na záver, sa vám zatočí hlava! Tibor Gašpar (SMER - SSD) vo svojom príspevku na sociálnej sieti zhrnul, čo týždeň dal. Z toho, čo... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vlčan sa Šubovej v minulosti vyhrážal

Za tento postoj som čelila zo strany exministra Vlčana vyhrážkam, že ak zverejním tieto informácie médiam, tak mi zničia moju povesť. Samozrejme sa Vlčan snažil v mojich očiach vyzerať ako nie ten ktorý sa mi vyhráža, ale ten ktorý mi ponúka ,,kšeft" za mlčanie. Iný post, v inej inštitúcii s rovnakým platom. Na nič také som nepristúpila a ponuku ministra som odmietla s odôvodnením, že Šubová neobchoduje s funkciami ‼‼

Túto skutočnosť, že sa mi minister vyhrážal som po dohode s Petrom Kremským, poslancom NR SR za Oľano okamžite oznámila Eduardovi Hegerovi ako aj Igorovi Matovičovi. Rovnako som niektorým novinárom povedala o tom, čo sa odohralo v kancelárii exministra Vlčana.

Samo a Jožo zrejme v panike urobili najhorší krok aký mohli urobiť, keď podali na mňa absolútne nezmyselné trestné oznámenie, ktoré polícia odmietla a o tom už Ondráš a tá jeho parta tiež mlčí. To už pánovi Ondrášovi nevadí, že som bola niekoľko dní predmetom mediálneho lynču. Vtedy sa na tom na ministerstve dobre zabávali, ako dobre odvrátili pozornosť zo svojich prešľapov a ako ma ničia. Trestným oznámením na mňa spustili lavínu, ktorá sa už nedala zastaviť, pretože logicky som sa začala brániť a naopak oni museli preukázať moju protispočenskú činnosť, ktorú nepreukázali, ale to už médiá nejak veľmi nezaujíma.

A k samotnému zásahu polície na ministerstve pôdohospodárstva a PPA uvádzam nasledovné

Ako ministerstvo, tak aj ja sme podali trestné oznámenia. Sám Martin Ondráš pred časom písal, že počkajme si ako rozhodne OČTK a ja plne súhlasím.

Zhodneme sa zrejme na tom, že ani Šubová a ani Ondráš nemajú takú moc, aby ovplyvňovali či už konanie polície alebo prokuratúry. Ja som sa dozvedela o zásahu polície rovnako z médii ako každý občan. Pokiaľ mi je známe, tak boli vykonané domové prehliadky a zaistené nejaké veci, takže k tomu mala polícia svoje dôvody. Každé oznámenie občana o protispoločenskej činnosti je predsa vyhodnocované nie len políciou, ale aj dozorovým prokurátorom a možno aj sudcom.

Je preto naozaj komické, ak dotknutí žiadajú ministra vnútra, aby prešetril postup vyšetrovateľa a prokurátora. Zrejme pán Ondráš dostatočne neovláda kompetencie ministra vnútra. Pripomeniem slová samotného Ondráša, že treba nechať pracovať OČTK veď sa všetci v spoločnosti zhodujeme, že konečne má polícia rozviazanè ruky. Ak je vinná Šubová, tak ponesie zodpovednosť, ale ak sú vinní ľudia, ktorých Bödor menoval na poľovníckej chate, tak potom "padni komu padni."

Či sa mýlim, pán poradca? Len taký malý postreh, možno nepodstatný. Kto zastupoval pána Kisa? Že by advokát z poľovníckej chaty? Ale to je zrejme len náhoda, takže nechajme pracovať OČTK ako vraví Ondráš a určite na konci dňa pravda vylezie.

Na záver mi ešte nedá nespomenúť jedno svinstvo z ich strany. Dva dni pred ich zadržaním mi volali z polície, že na mňa opäť podali trestné oznämenie v tej istej veci v akej už raz polícia vec odmietla, tak kto koho tu má snahu neustále kriminalizovať? Bohorovnosť týchto pánov spolu s krytím, ktoré majú z mnohých strán im dáva akýsi pocit božstva. Jediné, čo nemajú pod kontrolou je polícia a prokuratúra a to ich extrémne znervózňuje.

Ale to sme občania chceli, či sa mýlim?

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik