Znásilnenie, o ktorom sa nemalo písať
26 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Veľké a znepokojivé nejasnosti vzbudzuje "prípad brutálneho znásilnenia ženy na pražskej Letnej. Prípad sa odohral už v noci na sobotu 17. júna, polícia napriek tomu najprv verejne po podozrivom černochovi nepátrala a prípadných svedkov začala verejne hľadať až potom, čo sa informácie o čine začali šíriť po sociálnych sieťach." Informuje český web parlamentnilisty.cz. 

Prípad brutálneho znásilnenia sa odohral počas minulého víkendu v noci na sobotu 17. júna, polícia však po podozrivom černochovi začala verejne pátrať až v utorok. „Kriminalisti zo 6. oddelenia Prahy I preverujú prípad znásilnenia, ktorého sa na mladej žene dopustil neznámy muž tmavej pleti. V skorých ranných hodinách ju brutálne fyzicky napadol a potom aj znásilnil,“ uviedol policajný hovorca Richard Hrdina pre Blesk.cz pri oslovení verejnosti.

(Zdroj foto - Twitter - @konzervativni)

Mlčanie a odklad pátrania, až kým nezačali pátrať siete

Prípad už pritom v čase uverejnenia do médií značne koloval po sociálnych sieťach. „V noci z piatku na sobotu bolo brutálnym spôsobom znásilnené dievča na Letnej. Zdieľam to preto, že to bola blízka kamarátka kamarátky a veľa to s nami otriaslo. Chcel by som všetkých vyzvať, či niekto videl podozrivo sa správajúcu osobu po polnoci v oblasti Letnej alebo niekde okolo Štefánikovho a Čechovho mosta, aby kontaktoval políciu,“ stálo v jednom z príspevkov, ktorý upozorňoval na čin.

Alibizmus?

Polícia zverejnenie informácií o páchateľovi až niekoľko dní po tom, čo sa už šírili na sociálnych sieťach, vysvetľuje tým, že ľuďom od podozrivého „nikomu ďalšiemu nebezpečenstvu nehrozí“. „Môžem vás uistiť, že žiadne nebezpečenstvo nehrozí. Bližšie informácie však môžeme oznámiť až potom, čo sa trestné konanie posunie ďalej. Má to svoj dôvod. Nie je to tak, že by sme chceli niekoho falošne upokojovať,“ uviedol pre CNN Prima News policajný hovorca Jan Daněk.

IQ 107: Pavel, Čaputová a strom... K FOTO z Brna pribúdajú srdiečka a smiech
Víťazi reality show. IQ 107! Český komentátor Petr Kolář nedokázal odolať irónii, keď videl forografiu prezidenta Pavla so Zuzanou Čaputovou, štylizovanú tak, aby pripomínala slávnu snímku Václava Klausa s Vladimírom Mečiarom. V juhomoravskej... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme