Západ "láme" Čínu
26 | 06 | 2023 I Milan Laca

USA a EÚ oznámili svoj zámer spolupracovať s Čínou v mnohých oblastiach.

USA a EÚ majú v úmysle spolupracovať s Čínou v mnohých oblastiach, uvádza sa vo vyhlásení, zverejnenom po poslednom kole dialógu medzi USA a EÚ o Číne.

Budeme spolupracovať

Na rokovaní sa zúčastnili námestníčka ministra zahraničných vecí USA pre politické záležitosti Victoria Nulandová a generálny tajomník Útvaru pre vonkajšie vzťahy EÚ Stefano Sannino. „Nulandová a generálny tajomník Sannino potvrdili svoju ochotu pokračovať v rokovaniach s Čínou v oblastiach spoločného záujmu a v otázkach, za ktoré má Čína globálnu zodpovednosť,“ uvádza sa vo vyhlásení.

BÝVALÝ TAJNÝ AGENT PREDPOVEDÁ OBRAZ SVETA A BUDÚCNOSŤ – ČO NÁS ČAKÁ?
Vo svojom prejave na právnom fóre SPIEF v Petrohrade mal bývalý tajný spravodajský agent Andrej Olegovič Bezrukov veľkú a nesmierne užitočnú prednášku pre pochopenie svetovej situácie. O téme informuje portál pokec24.cz. O situácii vo svete Tri... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Chápu ich..

Strany tiež vyjadrili potrebu prispôsobiť svoje vzťahy s Čínou vzhľadom na nedávne kroky Pekingu na svetovej scéne a okolnosti „širšieho geopolitického kontextu“. Zdôraznili však dôležitosť udržiavania otvorených komunikačných kanálov s Pekingom.

Ako si len rozumejú..

Vo vyhlásení sa tiež vyjadruje znepokojenie nad používaním ekonomického nátlaku a hrozbami, ktoré porušujú pravidlá medzinárodného poriadku a mnohostranného obchodného systému. V súlade s dohodou, dosiahnutou na samite G7 v Hirošime, poukázali na dôležitosť reakcie na takéto kroky zo strany iných partnerov.

Rafaj: Ideológie presadzované WEF sú cesta k totalite
Rafael Rafaj (hnutie Republika) si myslí, že globálne inštitúcie, nadnárodné korporácie a medzinárodné organizácie, ako aj Svetové ekonomické fórum (WEF) rozbehli indoktrináciu spoločnosti genderovou ideológiou. Rafaj si berie na mušku mimovládne... Čítať ďalej
25 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme