Remišová je urazená a žiada ospravedlnenie (VIDEO)
25 | 06 | 2023 I Eka Balašková

V ostatnom čase sa na Slovensku rozmohla ignorácia politikov a ústavných činiteľov niektorých médií. Po Hamranovi, Lipšicovi a ďalších na túto vlnu „naskočila“ aj Veronika Remišová (zatiaľ Za ľudí). Urazená Remišová obvinila alternatívny portál z klamstiev.

Ešte pred piatimi rokmi si Robert Fico sťažoval na prístup novinárov. Vtedy sa mu nepáčilo, že na neho „číhajú“ v chodbách parlamentu. Súčasným mocným (Danielovi Lipšicovi a Štefanovi Hamranovi) však prekáža, že sa novinári vôbec pýtajú na niektoré záležitosti. Veronika Remišová nielenže nemieni odpovedať, ale žiada ospravedlnenie s rovnakým dosahom a rozsahom, v akom bol publikovaný článok, ktorý ju urazil.

Buďme spravodliví, začal s tým Fico

„Nemôže sa stať, že nás tu budete odchytávať ako nejakú zver po chodbách. Ja budem na vaše otázky odpovedať len na tlačových konferenciách, ktoré budú tematicky stanovené. Môžeme si spraviť politickú tlačovú konferenciu, ale vždy, keď ma zastavíte na chodbe, nebudem vám odpovedať. Budem si organizovať tlačové konferencie tematicky," povedal Robert Fico, predseda Smeru-SD ešte v máji 2018 redaktorke komerčnej TV. 

Lipšic sa musel zblázniť!
Zdá sa, že špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi niekto „stúpil na otlak“. Konkrétne novinárka z týždenníka Plus 7dní. Tá napísala článok, ktorý sa mu vôbec nepáčil. Hoci sa Daniel Lipšic tvári, že cigarový klub v SIS je len nejaká... Čítať ďalej
15 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Doviedli to do dokonalosti

„Nebudem dávať tejto redakcii žiadne ďalšie stanoviská, pretože ju považujem za súčasť obhajobných tímov osôb trestne stíhaných v dozore prokurátorov ÚŠP. Ja osobne stojím na opačnej strane barikády,“  upozornil nedávno verejnosť špeciálny prokurátor Daniel Lipšic na sociálnej sieti po tom, ako novinárka zverejnila „nepohodlné“ informácie.

Zahanbiť sa nenechal ani policajný prezident Štefan Hamran. Ten podľa kuloárnych informácií dlhoročnému hovorcovi Michalovi Slivkovi dal na výber – buď sa „vyzlečie z uniformy“, alebo pôjde do kancelárie za počítač.

„K tomuto kroku ma viedla vzniknutá situácia uplynulý týždeň a potreba chrániť novinárov a celú verejnosť pred akýmkoľvek neoprávneným zásahom do ich ústavou zaručených práv a slobôd. Nakoľko sa domnievam, že by splnením pokynu mohol byť spáchaný trestný čin, pokyn bol odopretý a informácie boli dotknutým osobám poskytnuté," obrátil sa na ministra Slivka s tým, že policajný prezident vydal príkaz neposkytovať informácie redaktorke Plusky napriek tomu, že polícia požadovanými informáciami disponuje.

Prekáža jej článok, alebo celý portál?

Reportér alternatívneho portálu Veroniku Remišovú mienil zastaviť t otázkou k telocvičniam. Predsedníčka Za ľudí mu odpovedať odmietla a šla ďalej.

„Kým sa mi neospravedlníte, dovtedy neodpovedám. Ospravedlnenie za klamstvá, ktoré píšete,“ oznamuje Remišová a vôbec jej neprekáža, že konkrétny reportér o nej žiadne klamstvo nenapísal.

„Ospravedlnenie za klamstvá, ktoré píšete vo vašom plátku,“ opakuje politička a odpovedá aj na otázku, ako si to ospravedlnenie predstavuje.

„Písomnou formou, tak, ako to bolo uverejnené, s takým dosahom, s akým to bolo uverejnené,“ uzatvára politička.

https://www.youtube.com/shorts/MGjUNqJEcoY

Hovorca veľa hovoril! Sťažnosť na Hamrana mu zlomila krk
Neprešiel ani mesiac a už sa zametá. Ak ste však očakávali, že padali hlavy ľudí, ktorí sa za predchádzajúcej vlády podieľali na prešľapoch, tie ružové okuliare si rýchlo zložte. Zo svojho postu musel z vôle policajného prezidenta Štefana Hamrana... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik