Peskov prehovoril! TOTO bude osud Prigožina po povstaní
25 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov prehovoril a uviedol, čo čaká šéfa Wagnerovej žoldnierskej skupiny, Jevgenija Prigožina.

Peskov podľa maďarského portálu Mandiner uviedol, že obvinenia proti Jevgenijovi Prigožinovi budú stiahnuté a vodca Wagnerovej skupiny opustí Rusko.

Šéf Wagnerovej žoldnierskej skupiny Jevgenij Prigožin súhlasil s návrhmi bieloruského lídra Alexandra Lukašenka na zastavenie postupu skupiny na ruskom území smerom na Moskvu a na následné upokojenie situácie, uviedla ruská agentúra RIA Novosti.

Rozhovory s Prigožinom podľa nej Lukašenko viedol na základe svojej predchádzajúcej dohody s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Okrem Prigožina, ani Wagnerovi žoldnieri zapojení do povstanie, nebudú zapojení postavení pred súd.

Peskov to ospravedlnil tým, že hrdinsky bojovali na fronte.

Vojaci sú poslaní späť do táborov a tí, ktorí chcú, môžu podpísať zmluvu s ruskou armádou.

Peskov dostal aj otázku, prečo rokoval s Wagnerovcami bieloruský prezident Alexander Lukašenko.

Peskov uviedol, že Lukašenko pozná Prigožina takmer dvadsať rokov a on sám navrhol, že by mohol rokovať o riešení situácie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik