Mišo Kaliňák z HLAS - SD odkazuje exministerke chaosu!
25 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Veronika Remišová ma dlhší jazyk, ako ruky! Myslí si Michal Kaliňák z HLAS - SD, expert na samosprávu.

V krátkom rozhovore pre HD vysvetlil, prečo to je tak a prečo bola exministerka Veronika Remišová ministerkou chaosu regionálneho rozvoja.

Bola ministerko chaosu regionálneho rozvoja a aktuálne sa venuje tomu, že odpútava pozornosť od vecí, kde mala priamu zodpovednosť, z ktorej sa chce podľa všetkého vyzuť, tvrdí Michal Kaliňák z HLAS - SD.

"Potom, ako bola Remišová konečne nútená odísť z rezortu regionálneho rozvoja sa ešte viac odkrýva jej neschopnosť," dodáva.

Kaliňák vysvetľuje, čo svedčí o jej neschopnosti

"O jej neschopnosti svedčí eurofondová depresia, obrovská miera nedôvery nielen miest a obcí k eurofondom, ale aj propaganda, ktorú šírila médiami. Nafukovala bublinu, ktorá spľasla," hovorí Michal Kaliňák.

"Kdekoľvek sa po regiónoch prejdem, vidím nešťastných ľudí, ktorým v rozvoji regiónov ublížila," tvrdí ďalej Mišo Kaliňák, expert na samosprávu z HLAS - SD.

Je presvedčený, že bola ministerkou, ktorej bolo ukradnuté, že samosprávy majú mať zvýšené spolufinancovanie eurofondov z 5 až na 15 %.

A dodáva, že za jej pôsobenia sa samosprávy nevedeli pripraviť na eurofondové výzvy, pretože harmonogramy výziev sa menili častejšie ako počasie.

"Jeden z mnohých príkladov je Integrovaný regionálny operačný program, ktorý za tri roky zmenil svoj indikatívny harmonogram výziev 21 krát. A ani náhodou to nebolo iba kvôli pomoci Ukrajine. Operačný program kvalita životného prostredia menil svoj indikatívny harmonogram výziev za tri roky 19 krát. A ani Operačný program Ľudské zdroje na tom nebol omnoho lepšie," konkretizuje pre Hlavný denník Michal Kaliňák.

"Pýtam sa! Na aké výzvy sa mali pripravovať samosprávy, keď sa témy menili a Remišová sa prizerala? Pani Remišová vo svojom divadle urobila z regionálneho rozvoja drámu na ktorú doplatili samosprávy a ich obyvatelia." Konštatuje Kaliňák.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik