Hlinov otvorený list Rímsko-katolíckej cirkvi. Obsahom je aj Boris Kollár
25 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Alojz Hlina (SaS) varuje pred možným zneužitím odkazu sv. Cyrila a Metoda a predstaviteľom Rímsko katolíckej cirkvi posiela otvorený list. Obsahom listu je aj Boris Kollár, predseda parlamentu a hnutia Sme rodina.

Otvorený list predstaviteľom Rímsko-katolíckej cirkvi, ktorý napísal Alojz Hlina, prinášame v plnom znení.

Vaša Excelencia arcibiskup Zvolenský, obraciam sa na Vás s úprimnou prosbou týkajúcou sa odhalenia súsošia sv.Cyrila, Metoda a Gorazda.

Bol som sa pozrieť priamo na mieste osadenia súsošia a súsošie je v zásade dokončené, resp. k úplnému dokončeniu stačí len osadiť poslednú z troch sôch z celého diela /stav ku 22.6./.

Nič nebráni tomu, aby bolo odhalené na sviatok Sv. Cyrila a Metoda 5.júla.

Uvedený termín okrem toho, že je vecne príslušnejší k samotnej povahe súsošia, je v dnešnej politicky exponovanej dobe aj prijateľnejší a znižuje možnosť odhalenie sochy zneužiť na politickú kampaň.

Plánovaný termín odhalenia až na 15.septembra úplne zákonite otvorí otázky, že prečo, ak bola socha už hotová na sviatok Sv. Cyrila a Metoda /5.júl/, sa odhaľuje za účasti politických predstaviteľov až 15.septembra, teda dva týždne pred voľbami.

K duchovnému odkazu vierozvestcov mám veľkú úctu a rešpekt, preto sa na Vás obraciam v tejto veci.

Viem, že mi to neprináleží, ale predsa len si dovolím napísať, že či by ste nezvážili aj odhalenie súsošia realizovať duchovnejšie, bez okázalých vyhlásení politických predstaviteľov, komornejšie a čo je obzvlášť dôležité v tejto politicky vyhrotenej dobe, aj bez účasti B. Kollára.

Boris Kollár predstavuje určitý životný príbeh, ten jeho príbeh určite nepredstavuje absolútne nič, čo by sa len trochu blížilo k duchovnému odkazu vierozvestcov.

S úctivým pozdravom

Alojz Hlina

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik