Pokus o prevrat v Rusku? Ruka zahraničia?
24 | 06 | 2023 I Milan Laca

Medvedev označil za cieľ povstania PMC „Wagner“ uchopenie moci v Rusku.

Rebéliu označil za dobre premyslenú operáciu na uchopenie moci.
Prevrat?

Podpredseda Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev označil povstanie súkromnej vojenskej spoločnosti (PMC) "Wagner" za dobre premyslenú a plánovanú operáciu . Zdôraznil, že jej konečným cieľom je uchopenie moci v Rusku. Jeho výroky zverejnila agentúra TASS.

Ruka cudziny?

Medvedev vyhlásil, že na príprave povstania súkromnej vojenskej spoločnosti (PMC) Wagner sa mohli zúčastniť zahraniční špecialisti a dôstojníci z elitných jednotiek Ozbrojených síl Ruskej federácie. Podpredseda Bezpečnostnej rady označil vzburu za dobre premyslenú a plánovanú operáciu.

Mimoriadny prejav Putina: TOTO je velezrada! Vzbura wagnerovcov je zradou Ruska. Príde tvrdá odveta
Rovnako ako ministerstvo obrany aj ruský prezident vyzval účastníkov vzbury, aby sa na "zločineckej" operácii ďalej nepodieľali. Ruský prezident Vladimir Putin v sobotňajšom mimoriadnom televíznom prejave vyhlásil, že „ozbrojená vzbura“... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Nepodarí sa!

"Samozrejme, ide o dobre premyslenú a naplánovanú operáciu, ktorej účelom je chopiť sa moci v krajine," povedal na otázku novinárov, aby sa vyjadril k situácii s Wagner PMC. Medvedev dodal, že vývoj udalostí ukazuje, že činy tých, ktorí organizovali vojenskú rebéliu, plne zapadajú do schémy "zinscenovaného prevratu". Zdôraznil, že ruské úrady nedopustia, aby udalosti prebiehali podľa scenára, ktorého vývoj si želajú bojovníci Wagner PMC. Medvedev predtým vyzval na zomknutie sa  okolo Ruska a Putina.

Trest ho neminie

Proti Prigožinovi začali trestné konanie vo veci organizovania ozbrojeného povstania. Dôvodom boli jeho obvinenia  voči ruskej armáde z útokov na tábory jeho jednotiek ako aj následné vyhrážky použitím sily a zničením každého, kto blokuje cestu bojovníkom PMC, „vrátane akýchkoľvek zátarasov, akékoľvek lietadla."

BÝVALÝ TAJNÝ AGENT PREDPOVEDÁ OBRAZ SVETA A BUDÚCNOSŤ – ČO NÁS ČAKÁ?
Vo svojom prejave na právnom fóre SPIEF v Petrohrade mal bývalý tajný spravodajský agent Andrej Olegovič Bezrukov veľkú a nesmierne užitočnú prednášku pre pochopenie svetovej situácie. O téme informuje portál pokec24.cz. O situácii vo svete Tri... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik