Pôjde Čaputová Žilinkovi po krku?
24 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Prezidentka Zuzana Čaputová nevylúčila, že podá disciplinárny podnet na generálneho prokurátora Maroša Žilinku. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy uviedla, že v odôvodnení rozhodnutia Ústavného súdu (ÚS) SR v súvislosti s paragrafom 363 Trestného poriadku sú aj vety, ktoré môžu byť podkladom pre takéto podanie. Podľa vlastných slov to ešte bude zvažovať.

"Opäť sa budem pozerať na križovatku, či podám alebo nepodám disciplinárny návrh, chcela som si počkať na rozhodnutie ÚS," uviedla hlava štátu s tým, že sa chce ešte do hĺbky pozrieť na písomné odôvodnenie rozhodnutia ÚS. Ten podľa jej slov konštatoval, že samotný paragraf nie je v rozpore s Ústavou SR, no nepozeral sa na aplikačnú prax zo strany šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR. "To ani nebolo predmetom konania," poznamenala.

Ak sa teda polemika v tejto veci posunie smerom k tomu, či bol alebo nebol postup generálneho prokurátora v súlade so zákonmi, zváži svoje rozhodnutie. "Na túto otázku môže dať odpoveď Najvyšší správny súd (NSS) SR, ktorý je disciplinárnym súdom aj voči generálnemu prokurátorovi," doplnila prezidentka.

BOJÍ SA ZÁPAD FICA?
Vyhlásenie prezidentky Zuzany Čaputovej o tom, že v budúcoročných prezidentských voľbách nebude kandidovať, ktoré poskytla v utorok 20. júna, sledovala s napätím nie len domáca, ale aj zahraničná, minimálne európska politická scéna. A tiež tlač. Čo... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Na Čaputovej vystúpenie v Rádiu Slovensko reagoval aj Eduard Chmelár

Názor Eduarda Chmelára prinášame v plnom znení.

Zuzana Čaputová sa opäť uchýlila do sebaľútosti a väčšinu Sobotných dialógov venovala sebe samej. Už som upozorňoval na to, že jej obľúbená bolestínska póza, že je najväčším terčom útokov v tomto štáte, je mýtus húževnato podporovaný médiami. Štatisticky sú na tom oveľa horšie predstavitelia opozície, no voči týmto útokom sú mainstream a pokryteckí slušnoľudia hluchí a slepí.

A hoci prezidentka opätovne varovala pred víťazstvom demagógov, sama sa dopustila niekoľkých demagogických tvrdení ako hrom. Napríklad, keď si pofňukala, aká bola na rozdiel od iných prezidentských kandidátov "politicky osamotená", pretože vraj bola rýdzo občianska kandidátka. No že ju huba nebolí. Možnože si to Marta Jančkárová nepamätá (ktorá bola ako moderátorka opäť zbytočná, nekládla žiadne kritické otázky, takže chatbot by to za ňu zvládol kompetentnejšie), ale Zuzana Čaputová kandidovala ako podpredsedníčka Progresívneho Slovenska s plnou politickou i finančnou podporou tejto strany.

Jediný sympatický moment celej diskusie bol, keď po prvý raz priznala, že na funkciu generálnej tajomníčky NATO sa odborne necíti. Ono to aj tak všetko bola iba mediálna bublina - už som upozorňoval na to, že jej meno nespomínal nijaký zahraničný politik, šírili to iba novinári a ľudia z jej okolia. A keby mi chcel nejaký troll opäť vyčítať, že znova "kopem" do pani prezidentky, hoci už avizovala odchod, tak všetkým tým, ktorí si v demokracii mýlia vecnú kritiku s osobným útokom odkazujem, že Zuzana Čaputová neodstúpila z funkcie, že ju čaká ešte rok mandátu, a to najdôležitejšie rozhodnutie ju ešte len čaká (vymenovanie vlády, ktorá vzíde z volieb), takže jej verejná kontrola je úplne na mieste - čo by som nemusel pripomínať, keby si médiá plnili svoju funkciu.

Slovensko je pod vodou!
V dôsledku prívalových dažďov došlo v noci na sobotu k deštrukcii mosta za mestskou časťou Bardejova - Bardejovskou Novou Vsou smerom na Hrabovec a Giraltovce, v križovatke na Belovežu a Hažlín. Cesta je neprejazdná. Informovalo o tom mesto... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik