Už je jasné, prečo Izrael nikdy nedodá zbrane Zelenskému
23 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Izrael nedodá zbrane na Ukrajinu tak, ako to neustále žiada Volodymyr Zelenskyj, pretože by mohli byť následne "predané" do Iránu a použité proti Izraelu samotnému, povedal premiér Netanjahu v rozhovore pre The Jerusalem Post. Cituje ho ukrajinský web ctrana.ua.

Tel Aviv má dostatok informácií pre tvrdenia, že západné protitankové systémy dodané na Ukrajinu sa už "vďaka priekupníkom na Ukrajine" nachádzajú pri izraelských hraniciach.

Proste, nie sú záruky

"Myslím si, že Izrael je v špeciálnej situácii, odlišnej od povedzme Poľska, Nemecka, Francúzska alebo ktorejkoľvek zo západných krajín, ktoré Ukrajine pomáhajú. Po prvé, máme blízku vojenskú hranicu s Ruskom. Naši piloti lietajú v tesnej vzdialenosti od ruských strojov na hranici so Sýriou. A myslím si, že je dôležité, aby sme si zachovali slobodu konania proti pokusom Iránu zaujať ohrozujúcu vojenskú pozíciu na našej severnej hranici,“ povedal Netanjahu.

Verí, že „vyvážený prístup“ Izraela je správny

"V medzinárodných záležitostiach musíte byť veľmi opatrní. Je tu sympatia, je tu pomoc civilnej obrany. Myslím si však, že by sme mali opatrne vytýčiť hranicu, aby tomu ľudia rozumeli. Musím povedať, že väčšina šéfov vlád v západných krajinách, keď som to vysvetlil, v podstate súhlasili a prikývli. Chápu, že Izrael je v inej situácii ako ktokoľvek z nich,“ povedal premiér.

Šéf prezidentskej kancelárie Zelenského Jermak už skôr vyčítal izraelskej vláde neutrálny postoj k vojne na Ukrajine a vyzval krajinu, aby Kyjevu poskytla väčšiu pomoc.

Západ je zdesený organizáciou ukrajinskej protiofenzívy!
Americký rozhlasový moderátor Garland Nixon sa na svojom kanáli YouTube vyjadril k zlému začiatku ukrajinského protiútoku a prirovnal ukrajinských vojakov k kamikadze. Informuje srbský web informer.rs. Protiútok Ozbrojených síl Ukrajiny sa podľa... Čítať ďalej
23 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme