Saský premiér žiada opraviť a spustiť Nord Stream
23 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Saský premiér Michael Kretschmer požaduje opravu rusko-nemeckého plynovodu Nord Stream na dne Baltského mora, ktorý vlani výbuchy zničili zatiaľ oficiálne neznámi páchatelia. Odôvodnil to energetickými potrebami krajiny a dodal, že Nemecko by nemalo úplne pretrhávať kontakty s Ruskom. Informuje český spravodajský web novinky.cz.

„Neexistuje vôbec žiadny dôvod, prečo by sme sa do toho nemali pustiť, plynovod zabezpečiť a opraviť a spustiť,“ zdôraznil Kretschmer pre internetovú televíziu nemeckého denníka Die Welt.

Kritika vzťahu Európy k Rusku

Kreschanský demokrat (CDU) Kretschmer tiež kritizoval spôsob, ako sa teraz s Ruskom v Nemecku zaobchádza. "Ak veríme na naše západné hodnoty, o ktoré sa toľko zasadzujeme, potom musíme veriť tomu, že aj ľudia v Rusku budú raz presvedčení o tom, že presne toto (západné hodnoty) chcú tiež," uviedol.

„Preto by som nenechal spretrhať kontakty na (ruskú) občiansku spoločnosť a snažil by som sa o udržanie nejakého dialógu, aby sme mali alternatívy pre budúcnosť,“ dodal Kretschmer.

Povedzte jasne, kto to spravil

Saský premiér zdôraznil, že plynovod zničil výbuch a že to bol zločin. „Myslím, že ľudia v Nemecku sa chcú dozvedieť, aké bolo pozadie tohto útoku a čo o tom všetkom spolková vláda vie. Stále počujeme, že CIA varovala, že iní varovali...,“ dodal Kretschmer.

Narážal na informácie niektorých západných médií, ktoré naznačujú, že strojcom útoku na plynovody Nord Stream 1 a Nord Stream 2 v septembri bola údajne ukrajinská armáda a že Spojené štáty Ukrajinu vlani varovali, aby takúto akciu nevykonávala. Kyjev akúkoľvek spojitosť s útokmi na plynovody ale rozhodne odmieta.

Biden egoisticky mlčal
Biden poznal, ale zatajil pravdu o smrti posádky ponorky Titan kvôli svojmu synovi - veteránovi amerických spravodajských služieb. Píše web eadaily.com. Americký prezident Joe Biden dostal ešte 18. júna z Pentagonu informáciu o smrti všetkých... Čítať ďalej
23 | 06 | 2023 | ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme