Rafaj: Ideológie presadzované WEF sú cesta k totalite
25 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Rafael Rafaj (hnutie Republika) si myslí, že globálne inštitúcie, nadnárodné korporácie a medzinárodné organizácie, ako aj Svetové ekonomické fórum (WEF) rozbehli indoktrináciu spoločnosti genderovou ideológiou.

Rafaj si berie na mušku mimovládne organizácie, ktoré zostavujú rôzne rebríčky. Rafaj ako príklad uvádza, že samozvaní rozhodcovia určujú úroveň prístupu ľudí k politickým právam. Následne na to zostavovateľ vypočíta, za aký čas sa spoločnosť dostane k podľa nich k ideálnemu stavu. V najnovšej agende ide o „rovnosťou mužov a žien“. Predstaviteľom WEF je ultraľavičiar Klaus Schwab, ktorý je známy podľa Rafaja „seansami“ s najmocnejšími ľuďmi sveta a výrokom o spokojnosti v chudobe. Rafaj hovorí o indoktrinácii v školách a médiách, čo vníma ako cestu k totalite. Kto je Klaus Schwab a kde sa vzal WEF?

Prepracovaná manipulácia

„Dominancia globálnych organizácií nad národnými štátmi sa deje aj cez vybrúsenú manipulačnú techniku plnenia nastolenej agendy zostavovaním rôznych psedo rebríčkov. Už desaťročia takto pôsobí napríklad washingtonský think tank Freedom House, ktorý zostavuje rebríčky s hodnotením prístupu ľudí k politickým právam a občianskym slobodám v 210 krajinách. Napríklad  Slovensko má aktuálny index 80, Ukrajina 50,“ myslí si Rafaj. Ako ďalšiu takúto mimovládku, ktorá zostavuje Svetový index slobody tlače, spomína mimovládnu organizáciu Reportéri bez hraníc.

Rebríčky pribúdajú

Rafaj o WEF hovorí, že po klimatofóbii, 4. priemyselnej revolácií či redukcii populácie vstupuje na ideologickú pôdu. Robí to Rebríčkom rovnosti mužov a žien.

„Prieskum ovplyvnený ideológiou neomarxizmu a gender agendy skúmal politickú rovnosť mužov a žien. Meradlom bol počet žien na ministerských pozíciách či v zákonodarných zboroch. „Rovnosť“ je známy fetiš a ideologická dogma neomarxizmu kultúrnych komunistov Západu,“ píše Rafaj na sociálnej sieti s tým, že WEF varuje pred spomaľovaním progresu v oblasti rovnosti mužov a žien. Podľa tejto organizácie úplnú rodovú rovnosť vo svete dosiahneme o 131 rokov.

Saský premiér žiada opraviť a spustiť Nord Stream
Saský premiér Michael Kretschmer požaduje opravu rusko-nemeckého plynovodu Nord Stream na dne Baltského mora, ktorý vlani výbuchy zničili zatiaľ oficiálne neznámi páchatelia. Odôvodnil to energetickými potrebami krajiny a dodal, že Nemecko by... Čítať ďalej
23 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Prichádza Klaus Schwab

Kontroverzný šéf WEF podľa Rafaja, hoci je na fóre v Davose v kontakte s bohatými a vplyvnými svetovými lídrami, patrí medzi „ultraľavičiarskych aktivistov“. Jeho aktuálnou fráza „nebudete nič vlastniť a predsa budete šťastní“, čo je „lapidárny príklad ako sa z marxistov a leninistov stali neomarxisti. Rozdiel je len v „proletariáte“ – lebo systém založený na rovnosti je u oboch ideológií totožný.“

Klaus Schwab, foto: Getty Images

Mimochodom, kto to je?

Schwab sa narodil v roku 1938 v Nemecku. V rokoch 1972 až 2003 pôsobil ako profesor obchodnej politiky na Ženevskej univerzite a odvtedy, kde je aj v súčasnosti čestným profesorom. Od roku 1979 publikoval Global Competitiveness Report - výročnú správu hodnotiacu potenciál zvyšovania produktivity a ekonomického rastu krajín po celom svete, ktorú napísal tím ekonómov.

WEF založil v roku 1971 pod pôvodným názvom Európske manažérske fórum. Na WEF sa premenovalo v roku 1987. V roku 2015 bol WEF formálne uznaný švajčiarskou vládou ako „medzinárodný orgán“.

Ale späť k rebríčkom

Rafaj varuje pred touto formou „súťaživosti“. Podľa neho sa ňou legitimizuje ideologicko-mocenský zostavovateľ, ktorý manipuluje masy podľa ideologického nastavenia.

„A prečo by sme mali spozornieť, ale nepodľahnúť „súťaživosti“ pri zverejňovaní rôznych takýchto rebríčkov a indexov? Pretože z nich zväčša smrdí ideológia a preto, lebo na konci pôsobenia každej ideológie s nastolenými dogmami (napr. dogma o rovnosti mužov a žien, tranzitujúcich pohlaví či rovnosti všetkých kultúr) je vnútenie svojho, čiže ideologicky deformovaného videnia sveta a spoločnosti okoliu,“ vysvetľuje Rafaj, pričom pripomína plazivú indoktrináciu na školách a mediálnu propagandu. To je totiž cesta k totalitnej spoločnosti.

„A to je už vážna vec na zamyslenie, nemyslíte? Lebo lepšie je zamyslieť sa dnes slobodne ako zajtra povinne nemyslieť, lebo to už za vás urobia oni,“uzatvára Rafaj.

Rafael Rafaj | Rafael Rafaj.

Totalita 21. storočia

Svetová ríša budovaná WEF potláčajúca jednotlivé štáty, prevzala to najhoršie zo svetových diktatúr a výsledkom je Frankensteinovo „woke“  monštrum. Skonštatoval to vo svojom komentári pre Gatestone Institute americký novinár a autor J.B. Shurk.

WEF sa, samozrejme, nepovažuje za niečo podobné Stalinovi, Hitlerovi, Mussolinimu, Pol Potovi alebo Mao Ce-tungovi. WEF v sebe rovnako ako John Kerry vidí „vybranú skupinu ľudí“, ktorá zachráni planétu pre všetkých ostatných. Videli sa snáď totalitári minulého storočia inak? Ako by sa možno opýtal  Albert Camus : „Kedy neposlúžilo blaho ľudstva tyranom ako alibi?“

WEF PROTI SLOBODNÉMU SVETU: Cenzúra, hromadné špehovanie a konzumácia hmyzu!
Svetová ríša budovaná Svetovým ekonomickým fórom (World Economic Forum , WEF) potláčajúca jednotlivé štáty, prevzala to najhoršie zo svetových diktatúr a výsledkom je Frankensteinovo „woke“ monštrum. Skonštatoval to vo svojom komentári pre... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik