Leto na fronte bude vraj horúce!
25 | 06 | 2023 I Milan Laca

Ukrajinská rozviedka hlási bezprostrednú aktívnu fázu bojových akcií.

Zástupca šéfa ukrajinskej rozviedky: aktívne operácie na fronte sa očakávajú v najbližších troch mesiacoch.

Bude horúco
Zástupca riaditeľa Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny Vadim Skibitsky pri hodnotení priebehu vojenskej kampane za tento rok naznačil, že s aktívnou operáciou na fronte treba počítať v najbližších troch mesiacoch. "Na celý rok nebudeme predpovedať. Poviem to takto: v najbližších dvoch-troch mesiacoch dôjde k aktívnemu boju. Útočnému aj obrannému, pretože naším strategickým cieľom je oslobodenie všetkých našich území ( poznámka: ide o Krym, DĽR, LĽR, Chersonský a Záporožský región, ktoré sa stali súčasťou Ruska po referendách)“, povedal Skibitsky,  podľa agentúry RBC-Ukrajina.
USA nás premyslene tlačia do jadrovej vojny s Ruskom
Dvaja americkí senátori (republikán Lindsey Graham a demokrat Richard Blumenthal) vypracovali návrh rezolúcie, na základe ktorej by mali Spojené štáty v prípade použitia jadrových zbraní Ruskom alebo jeho útoku na Záporožskú jadrovú elektráreň,... Čítať ďalej
23 | 06 | 2023 | Ivan Brožík
Ukrajinská snaha
Poznamenal tiež, že ukrajinská armáda sa sústredí na polovicu leta. Predpovedanie jesenno-zimnej kampane bude podľa neho reálne po „reformovaní a obnove Leningradského a Moskovského vojenského okruhu“ v Rusku.
Ofenzíva
Ukrajinská protiofenzíva v smere Južnodoneck, Záporožie a Bachmut ( Arťomovsk) sa začala 4. júna. Hlavný útok sa sústredil na záporožský sektor frontu. Kyjev nasadil do boja brigády vycvičené špecialistami NATO a vyzbrojené západnou vojenskou technikou. 
Majú obavy

Ukrajinský generál Oleksander Syrskij vyhlásil, že Rusko predvída smer pohybu ozbrojených síl Ukrajiny. Podľa neho je  situácia Ozbrojených síl Ukrajiny na línii dotyku veľmi zložitá. Najhoršie, poznamenal ukrajinský generál  je, že ruská obrana je prakticky neprekonateľná a všetky akcie Ozbrojených síl Ukrajiny nie sú pre Ozbrojené sily Ruska  prekvapením. "Nepriateľ predvídal a naďalej predvída najnebezpečnejšie smery našich pohybov a buduje pevnú obranu, ktorú je dosť ťažké prekonať," povedal Syrsky v rozhovore pre denník Guardian. Generál dodal, že existuje nebezpečenstvo, že sa iniciatívy chopia ruské jednotky.

Záloha pre istotu

Ozbrojené sily držia britské tanky Challenger-2 v zálohe. Vyhlásil to veliteľ Pozemných síl Ukrajiny Alexander Syrskij. Podľa neho boli Challengere 2 použité pri výcviku tankistov, ale sú v zálohe. Ich počet odmietol uviesť, s odvolaním sa na utajované informácie. Syrskij po prvý raz potvrdil, že hlavná časť útočnej zálohy ukrajinskej armády ešte nebola použitá s tým, že "všetko je ešte pred nami".„Teraz hľadáme slabé miesta v obrane nepriateľa,“ povedal generál pre denník The Guardian.  „Bojovnosť, výcvik a príprava“ mu dodali istotu, že Ozbrojené sily Ukrajiny nájdu dieru v obrane Ruska.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme