BÝVALÝ TAJNÝ AGENT PREDPOVEDÁ OBRAZ SVETA A BUDÚCNOSŤ – ČO NÁS ČAKÁ?
24 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Vo svojom prejave na právnom fóre SPIEF v Petrohrade mal bývalý tajný spravodajský agent Andrej Olegovič Bezrukov veľkú a nesmierne užitočnú prednášku pre pochopenie svetovej situácie. O téme informuje portál pokec24.cz.

O situácii vo svete

Tri kľúčové veci, ktoré definujú dnešok:

1. Kríza svetového poriadku, ktorý existuje od konca 2. svetovej vojny (od roku 1945);

2. Vznik novej ekonomiky a ekonomické prerozdelenie sveta;

3. Globálna destabilizácia  VŠADE .

Svet prechádza podobným prechodným obdobím ako pred sto rokmi:

– pred sto rokmi sa objavili lietadlá, rádio, spaľovacie motory, atď. Týmito technológiami založenými na rope a plyne svet žil celé storočie. Dnes opäť začína ďalší technologický cyklus (zmena kľúčových technológií).

- pred sto rokmi bola reakcia vtedajších majiteľov sveta (britské a francúzske koloniálne impérium) na vznik nových centier (USA, Nemecko, Rusko) veľmi tvrdá: v roku 1914 Briti a Francúzi usporiadali prvú svetovú vojnu. Rovnako ako oni sa súčasný hegemón (USA) snaží destabilizovať súčasné nové „miesta sily“ Čínu (cez Taiwan) a Rusko (cez Ukrajinu).

– pred sto rokmi viedli sociálne posuny k preformátovaniu spoločnosti (napr. objavila sa nová trieda – proletariát). Dnes chudobný Západ strednú triedu stráca, Východ ju naopak formuje, čo tu a tam vedie k sociálnej destabilizácii.

Súčasní politici sú nútení konať v podmienkach troch kríz:

1.  Ekonomická kríza  – od finančnej krízy v roku 2008 rast nezačal.

2.  Sociálna kríza  – na sociálne programy nie je dosť peňazí. Deti zo strednej triedy na Západe budú žiť horšie ako ich rodičia. Zo strednej triedy skĺzavajú do prekariátu (trieda sociálne neusadených ľudí, ktorí nemajú garantované zamestnanie).

3.  Politická kríza  – nefungujú politické organizácie bývalého svetového poriadku (OSN, apod.).

Prvýkrát za posledných 500 rokov (!) stratil Západ svoju vojensko-technologickú výhodu. Od čias Krištofa Kolumba mohli Anglosasovia „technologicky“ udrieť kohokoľvek vojenským kyjom po hlave (napr. „ópiové vojny“ s Čínou). Dnes už to tak nie je. S Východom už nebude možné hovoriť jazykom sily.

Kvôli ekonomickým a sociálnym problémom stráca Západ svoju príťažlivosť ako model pre napodobňovanie. Krásny obraz „všeobecného blahobytu“ už viac neexistuje.

Pokiaľ svetové elity nenájdu silu a schopnosť prerozdeliť časť bohatstva s cieľom znížiť nerovnosť, dôjde ku kolosálnej sociálnej explózii.

Ozval sa bývalý ruský premiér: Putin padne, pokiaľ do dvoch dní neporazí wagnerovcov! 
Prigožin odpovedal Putinovi, vzdávať sa nemieni a o zradu vlasti tiež nejde. Wagnerova skupina podľa jeho vyhlásenia teraz kontroluje mestá Rostov a Voronež. Internetom kolujú videá horiaceho paliva v ropnom sklade vo Voronežskej oblasti. Wagnerova... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

O situácii v USA

Súčasný hegemón (USA) prechádza výraznou premenou.

Posledné vlny imigrantov (Aziati a Latinoameričania) sa zásadne líšia od všetkých predchádzajúcich – neamerikanizujú sa, majú svoju aktívnu pozíciu a svoje stáročné kultúry, ktoré sú oveľa staršie a serióznejšie ako tá americká.

Takzvaný americký „Taviaci kotol“ už nefunguje. Anglosaská elita bude vytlačená, čo znamená, že politika USA sa časom zmení a stratí túžbu po globálnej expanzii. Americkí Aziati a Hispánci nie sú nositeľmi takýchto ambícií.

Idea "Amerického sna", podľa ktorej každý mohol (pri náležitej snahe) dosiahnuť nejaké výšiny, už neexistuje. Významná časť Američanov už neverí ani vo svoju budúcnosť, ani v budúcnosť svojich detí.

Globálne – pred Spojenými štátmi priamo vyvstala otázka – ako žiť v novom svete, v ktorom je krajina stále silná, ale už nie je hegemónom? Nie je jasná ani budúcnosť ekonomiky, ani budúcnosť politiky, čo znamená, že neexistuje ani sociálna stabilita.

Spojené štáty sú dnes obdobou ZSSR v polovici 80. rokov.

V USA tiež dochádza k ostrej konfrontácii medzi elitami v boji o kontrolu nad peňažným tokom.

Na jednej strane „ globalisti“ :

  • finančná elita (Wall-Street);
  • mediálna a technologická elita (Google, Microsoft, Facebook, atď.);
  • administratívny a úradnícky štátny aparát, ktorý sa v posledných rokoch formoval v súlade s globálnou agendou;
  • intelektuálna globalistická elita.

Na druhej strane „ národní priemyselníci“ :

  • Priemyselná elita (Boeing, Caterpillar, ExxonMobil, atď);
  • vojenská elita.

Pikantnosť situácii dodáva fakt, že "Národní priemyselníci" konkurujú na svetovom trhu z Ameriky a "Globalistom" je úplne jedno, kde si otvoria svoje kancelárie - sú z definície cezhraničné, navyše stále nemajú prakticky žiadnych konkurentov.

Tieto elity vo vnútri USA sa opierajú o dve rôzne „Ameriky“:

  1. "Národní priemyselníci" o vnútornej Ameriku, tradičné, hlasujúce pre republikánov.
  2. „Globalisti“ na liberálnu „Ameriku pobrežia“ (New York, San Francisco, Miami, San Diego,..), ktorá volí demokratov. Práve táto časť spoločnosti vystupuje za práva LGBT a ďalšie herézy.

O tom, kto bude kontrolovať finančné toky, rozhodnú nadchádzajúce voľby v roku 2024. Ak „globalisti“, tak expanzia bude pokračovať. Ak „národní priemyselníci“ – Amerika sa začne uzatvárať do sebaindustrializácie podľa vzoru AUKUS. Ale zároveň tvrdo tlačiť na konkurentov (Čína, Rusko, India, atď.)

SVET ZOŠALEL! NATO chce vstúpiť do vojny s Ruskom! Už má plán (VIDEO)
NATO VSTÚPI DO VOJNY S RUSKOM, AK SA POUŽIJE JADROVÁ ZBRAŇ NA UKRAJINE! Vyhlásil to americký senátor Lindsey Graham napriek tomu, že Ukrajina nie je členom NATO! V rovnakom okamihu FSB zadržala v Rusku skupinu pašerákov s Céziom 137 - Kyjev a USA... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | DiZ

O budúcnosti sveta

Dnes nikto nevie, aký bude nový dominantný politický systém vo svete. Zrodí sa v konkurenčnom boji. Víťazný systém začne svoju globalizáciu za niekoľko desaťročí. Dnes začína závod týchto modelov.

Svet sa bude rozpadať na konkurenčné, v budúcnosti sebestačné technicko-ekonomické bloky (v regionálnom meradle), z ktorých každý bude využívať svoje technológie, svoje zdroje, svoju ideológiu, vlastnú dominantnú menu, vlastné finančné centrum. Dolár už „odchádza“ do rámca regionálnej meny zóny AUKUS. Jüan už preberá Áziu. Jeden blok sa nebude deliť o kľúčové technológie a zdroje s druhým.

Všetky výrobné a logistické reťazce, kriticky dôležité pre technicko-ekonomické bloky, sa budú formovať výhradne v rámci blokov samotných. Súčasné reťazce zmiznú (už sa začali prerušovať). Začne boj platforiem a štandardov. Plíživá kybernetická vojna sa stane trvalým stavom. Rivalita vo všetkých oblastiach bude pokračovať ešte veľmi dlho.

Začína boj o mobilizáciu zdrojov na výstavbu novej ekonomiky, novej infraštruktúry. Takúto mobilizáciu môžu vykonať iba silné osobnosti, ako je Putin, Si, Erdogan, Módí, Trump, ai. Samozrejme bude posilnená úloha štátu a budú uplatňované manuálne metódy riadenia.

O Rusku

Pred Ruskom stojí úloha rovnocenná tomu, ktorý v roku 1929 pred ZSSR postavil súdruh Stalin:

„ Buď vykonáme industrializáciu za každú cenu, alebo budeme rozdrvení”. 

Ak Rusko počas nasledujúcich 10 -15 rokov nevytvorí nezávislý technicko-ekonomický blok (nezávislý od Číny a Anglosasov), budeme rozdrvení.

Na vybudovanie takého technicko-ekonomického bloku je potrebné kritické množstvo rôznych vecí (rozsiahle trhy, celý rad moderných technológií, lacná elektrina). V tomto ohľade Rusko nemá vlastné kritické množstvo. Potrebujeme spojencov z radov tých, ktorí sú v rovnakej situácii – India, Irán, Brazília, Turecko, atď. Sami neprežijeme.

Rusko nie je najslabším článkom v nadchádzajúcej veľkej hre (najslabší je arabský svet). Do nasledujúcich 20 rokov vstupuje Rusko v dobrej kondícii. Oveľa lepšie ako je v mnohých iných krajinách.

Rusko už nie je východ Európy, ale sever veľkej Eurázie. Rusko môže svetu ponúknuť zdroje, lacnú energiu, potraviny, vzdelanie, sociálne skúsenosti a bezpečnosť na export.

Na vybudovanie vlastnej technicko-ekonomickej zóny je ale nutné vybudovať infraštruktúru, trasy zo severu na juh (cesty, potrubia, atď.) – cez Kaspické more, cez Irán, cez Kazachstan do Pakistanu a Indie, zo Sibíri do Číny, atď. brzdí nestabilita regiónov, za ktorou je vonkajší zásah, je vidieť čí „uši trčia“.

Hlavní hráči v Eurázii si musia v tejto časti kontinentu stanoviť vlastné pravidlá hry.

Úlohou číslo jedna je – prostredníctvom ŠOS, prostredníctvom BRICS+, prostredníctvom spolupráce upevniť stabilitu tej časti kontinentu, ktorú začnú Američania podkopávať.

BRICS+ a ŠOS by sa mali stať platformami pre komplexnú spoluprácu (od logistiky po bezpečnosť).

Mimoriadny prejav Putina: TOTO je velezrada! Vzbura wagnerovcov je zradou Ruska. Príde tvrdá odveta
Rovnako ako ministerstvo obrany aj ruský prezident vyzval účastníkov vzbury, aby sa na "zločineckej" operácii ďalej nepodieľali. Ruský prezident Vladimir Putin v sobotňajšom mimoriadnom televíznom prejave vyhlásil, že „ozbrojená vzbura“... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

O politike USA, vojne a konflikte s Ruskom

Spojené štáty, z konkurenčných dôvodov, sa budú snažiť podpáliť „podbruško“ Eurázie – od Turecka po Čínu.

Vojna sa zmenila. Teraz už to nie je vojna kvôli okupácii, je to vojna kvôli vnúteniu vlastnej vôle všetkými dostupnými prostriedkami (od sankcií po biologické zbrane). Taká vojna nemá začiatok ani koniec, žiadne línie frontu a tylu. Hlavnou úlohou nie je zničenie protivníka, ale podmanenie a podrobenie. Je to vojna o svetonázor, o histórii, vojna významov.

Anglosaskému svetu sa podarilo vtiahnuť nás do boja na Ukrajine. Viedol si veľmi dobre: ​​rozhádali nás s bratským národom, prerušili naše väzby s hlavnými ekonomickými partnermi v Európe, prinútili nás venovať sa vojenskej ekonomike namiesto rozvoja.

Naši nepriatelia ale za to zaplatili tým, že nakreslili konečnú čiaru pod tým svetovým systémom, ktorý ich živil, vďaka ktorému zbierali pridanú hodnotu z celého sveta.

Tento systém sa začal rúcať. Napriek – pre vonkajšieho pozorovateľa – neistote finále SVO, sa postavil do radu, kvôli pripojeniu k BRICS+, viac ako tucet tých krajín, ktoré ešte včera viseli na perách Západu.

Prigožin v hľadáčiku ruskej FSB! Vo vnútri Ruska to vrie
Zakladateľ súkromnej armády PMC Wagner Jevgenij Prigožin obvinil klasickú ruskú armádu, že vtrhla do tábora wagnerovcov a pobila „veľké množstvo“ žoldnierov. Prigožin vyzval Rusov, nech sa pridajú na stranu wagnerovcov a vykorenia ono „zlo“ v... Čítať ďalej
24 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik