TARABA ohlasuje protest: Zastavíme týchto ŽOLDNIEROV!
22 | 06 | 2023 I Ladislav Kováčik

Tomáš Taraba, poslanec Národnej rady SR (Život-NS), na svojom facebooku informoval o proteste proti pokusu Ódorovej vlády odovzdať Európskej komisii zvrchovanosť nad slovenskými lesmi, pôdou a vodami.

Obmedzenie súkromného vlastníctva

22.6. o 15:30 sa uskutočnil protest pred parlamentom ohľadom zákona Čaputovej vlády odovzdať Eurokomisii zvrchovanosť nad slovenskými lesmi, pôdou a vodami. Hlasujeme o 17h! Zastavíme týchto žoldnierov,“ napísal Taraba.

Starosta Očovej a predseda Národnej koalície Rudolf Huliak pre eReport povedal, že za zajtrajším protestom stojí Vidiecka platforma, kde sú združení neštátni vlastníci lesov, poľnohospodárskej pôdy, lúk a pasienkov a taktiež lesnícka komora a poľovnícka komora.

Tento zákon ešte viac posilňuje jednotlivé kompetencie ochranárov na obmedzovanie vlastníckych práv bežných ľudí. Ide o obmedzenie súkromného vlastníctva zo strany štátu. Pre “vyššie dobro.” V preklade - vlastník a bežný Slovák si už vo voľnej prírode ani neškrtne. Od druhého stupňa ochrany, potrebujete na vstup pečiatku OÚ- odbor Životného prostredia. Ale hlavne súhlas od nikým nevolených neziskoviek. Tzv. “ochranárov,” uviedol Huliak.

Erik Tomáš v rozhovore pre HD: Ódorovej vláde nevyslovíme dôveru, očakávame od nej, že zachráni čo najviac eurofondov
Pevne verím, že sociálnodemokratický tábor nájde kandidáta, ktorý bude dôstojnou konkurenciou pre súčasnú prezidentku Čaputovú, hovorí v exkluzívnom rozhovore pre Hlavný denník poslanec Národnej rady SR Erik Tomáš (Hlas-SD). HD: Aký je Váš názor... Čítať ďalej
11 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Škandalózny návrh

Pripomíname, že s návrhom zákona, ktorý má preniesť časť slovenskej suverenity v otázke vyhlasovania národných parkov na Eurokomisiu, prišla Ódorova vláda do parlamentu len pár hodín potom, čo v parlamente nedostala dôveru. Vtedy na to upozornil Tomáš Taraba.

"Nie vláda, nie parlament, ale Eurokomisia mala dostať právomoc Slovákom zaberať pôdu, vodu, lesy a vyhlasovať ich za zóny osobitného záujmu.  Je to škandalózny návrh protislovenských politikov," vyjadril sa Taraba.

"Títo ľudia, ktorí sa tu prechádzajú ako zblúdení Holanďania, ktorých nikto nevolil, nikto im nedal mandát, jedine si ich vybrala Čaputová, oni sa tu usmievajú, pretože im je jedno, že nedostali dôveru, oni nemajú za úlohu obhajovať Slovákov! Oni sú lobistická organizácia, ktorá do volieb za štyri mesiace má urobiť všetko proti tomu, aby SR mohla na svojich nohách ďalej stáť," krútil hlavou Taraba nad krokmi Čaputovej vlády.

Taraba Čaputovej vláde: Vy lobistická organizácia, BUDÍČEK! (VIDEO)
Pár hodín potom, čo Ódorova vláda v parlamente nedostala dôveru, prišla do parlamentu s návrhom zákona, ktorý mal preniesť časť slovenskej suverenity na Eurokomisiu v otázke vyhlasovania národných parkov. Upozorňuje na to opozičný poslanec a líder... Čítať ďalej
17 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik