Politológ: Kollár by mal odstúpiť
23 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Okrem možnosti kandidatúry prezidentky verejnou mienkou pohla aj tlačová beseda, ktorou druhý najvyšší ústavný činiteľ Boris Kollár (Sme rodina) prepieral na verejnosti najšpinavšiu bielizeň – dramaticky sa snažil ospravedlniť to, že udrel matku svojich detí. Názor politológa na webe spravy.pravda.sk je v tomto prípade nekompromisný.

Richterovej dlhodobé útoky voči Kollárovi sa stupňovali. Vytiahla na neho rôzne špinavosti ako zo súkromného a rodinného života, tak z podnikateľského či politického pôsobenia. Vyvrcholili utorkovým (20.júna) trestným oznámením, ktoré Richterová podala a Kollárovou teatrálnou tlačovou besedou, kde vysvetľoval, ako Richterová po ňom hodila „decko“, za čo dostala pár faciek. Politológ Jozef Lenč tvrdí, že toto je dôsledok bulvarizácie politiky a Borisa Kollára dobehla práve jeho bulvárna minulosť, preto za týmito útokmi môže byť prakticky hocikto. Kollár tvrdí, že odstúpiť nemieni a že by sa v podobnej situácii zachoval rovnako. Lenč si však myslí, že po takomto niečom odstúpiť mal a že mu to, aj vzhľadom na jeho voličskú základňu môže politicky uškodiť.

Antikampaň

Podľa slov lídra Sme rodina tak Barbora Richterová nebojuje o výživné, ale ide o antikampaň proti jeho osobe a jeho hnutiu pred voľbami s tým, že vie, kto za tým celým stojí. Richterová do Národnej rady SR poslala list, ktorý dostalo 150 poslancov. V ňom píše, že podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, pretože sa bojí o svoj život. Má podozrenie, že ju sleduje Slovenská informačná služba. To Kollár popiera. Nepoprel však veľmi závažnú vec.

Dostala pár faciek

Foto:Facebook@Jožo Lenč | Jožo Lenč

„Najprv sme ratovali decko. Keď sme videli, že žije, tak som mal zatemnenie. Vybehol som po nej a dostala pár faciek,“ priznal predseda parlamentu. Dodal, že si ich zaslúžila, pretože ich dieťa dnes nemuselo žiť. Neskôr uviedol, že sa za to s odstupom času hanbí, no nevie garantovať, či by to neurobil aj dnes.

Kollár si z NR SR urobil hárem! Riešil Richterovú, ktorú mal fackať!
Ak by ste čakali, že sa predseda NR SR vyjadrí k vyhláseniu prezidentky, rozpadu štátu v priamom prenose, zabudnite. Pre neho je dôležitejšie niečo iné. Z Národnej rady SR si Boris Kollár robí akú si sieň háremu a v zásadnom vyhlásení sa povenoval... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Našla ho bulvárna minulosť

Politológ z Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave Jozef Lenč celú vec vníma aj v širších súvislostiach. Hovorí o bulvarizácii politiky, čo do parlamentu priniesol aj Boris Kollár.

„Boris Kollár je človekom z bulváru a bulvár si ho našiel aj v jeho politickej funkcii. A to, že sa bulvár stáva súčasťou politických kampaní a antikampaní je len vyústením toho, že je tu súčasne ponuka a dopyt,“ priblížil Lenč, ktorý si myslí, že úmyslom je práve „zatriasť“ Kollárovým politickým imidžom otca, ktorý sa postará o svoje potomstvo. Kauza z neho stŕha masku a robí z neho človeka, ktorý sa nezaujíma o deti, navyše bije svoje ženy, čím podľa Lenča konzervatívneho voliča neosloví.

Divadlo pre médiá

Aj Lenč je presvedčený, že to, ako sa Kollár prezentoval na utorkovej tlačovej besede, nekorešpondovalo s jeho vyjadreniami. „Topil sa“ v slzách, kým sa priznal k násiliu na ženách a o vlastnom potomkovi sa vyjadroval ako o „decku“.

„Rovnako si nemyslím, že jeho voliči chcú od neho počuť koľko tisíc eur dáva na deti, ale skôr aký vzťah s nimi má, ako sa k nim správa. Myslím si, že tieto udalosti výrazne oslabia pozíciu Borisa Kollára a môžu sa negatívne premietnuť aj do preferencií strany Sme rodina,“hovorí Lenč s tým, že to môže ohroziť aj jeho voličskú základňu, ktorú podľa Lenča tvoria prevažne ženy.

Screenshot z videa | Boris Kollár si k svojmu divadlu prizval aj Patriciu Vittek

Nevybavené účty

Aj Lenč hovorí o možnosti, že s Kollárom takýmto spôsobom účtujú ľudia z jeho minulosti, do úvahy teda už okrem zmieneného Zoroslava Kollára či Mariána Kočnera môže prichádzať viacero, aj prekvapivých mien.

Richterová reaguje! Boris Kollár ju mlátil tak, že stratila vedomie!
Barbora Richterová trvá na tom, že je pravdivé každé jedno slovo, ktoré doteraz o Borisovi Kollárovi povedala. V reakcii na tlačovú besedu Borisa Kollára Richterová zdôraznila, že nie je súčasťou žiadnej politickej antikampane voči Sme rodina, iba... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Neodstúpi

„Určite nebudem odstupovať kvôli môjmu rozhodnutiu spred dvanástich rokov, nemám prečo. Bolo to pred 12-timi rokmi. Urobil by som to aj dnes a urobím to aj zajtra, aj v budúcnosti,“ vyjadril sa Kollár po zmienenej tlačovej besede. Celú situáciu zľahčoval tým, že veď ju nezbil do bezvedomia, lebo na druhý deň šla na nákupy a zduplikoval, že ktokoľvek siahne na jeho dieťa, tak to urobí znova

Zbabelé rozhodnutie

Hoci predseda NR SR nemôže podať demisiu, človek s takýmto morálnym kreditom by podľa Lenča nemal zastávať druhú najvyššiu pozíciu v štáte, mal preto odstúpiť.

„Jeho rozhodnutie je zbabelé, alibistické a nezodpovedné. Lež typické pre ten typ politika, ktorý reprezentuje Boris Kollár,“uzatvára Lenč.

Richterová reaguje! Boris Kollár ju mlátil tak, že stratila vedomie!
Barbora Richterová trvá na tom, že je pravdivé každé jedno slovo, ktoré doteraz o Borisovi Kollárovi povedala. V reakcii na tlačovú besedu Borisa Kollára Richterová zdôraznila, že nie je súčasťou žiadnej politickej antikampane voči Sme rodina, iba... Čítať ďalej
20 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik