Hlas ľudu: Neplač, Zuzka, neplač...
22 | 06 | 2023 I Mária Škultétyová

Tak sme sa dočkali. Prezidentka konečne vyšla s pravdou von. V najbližších prezidentských voľbáchkandidovať nebude. Ale neplačme, všetci sme nahraditeľní. Príde niekto druhý, možno aj lepší. A možno taký istý. Píše Hlas ľudu, Hlavného denníka.

Korčok sa vyjadril, že zvažuje kandidatúru. Všetko bolo dopredu dohodnuté. Presne tak, ako Fico predpokladal.

Jej emotívne vystúpenie mi pripomenulo jeden začiatok školského roka. Vtedy som spoza záclony pozerala na chodník a deti s kytičkami. Kráčali do školy. Ja už nie. Po viac ako štyridsiatich rokoch bol to pre mňa obyčajný deň. Bol to smutný deň. Málo chýbalo, a bola by som sa rozplakala. Cítila som sa nanič - nepotrebná a zbytočná. Možno niečo podobné cítila aj prezidentka. Pôsobila smutne, unavene. Čakala som, že sa rozplače. Pripadalo mi to ako hra na city, nie ako vyjadrenie štátnika. A tie citové výlevy opäť čítala. Ak niečo ide zo srdca, nepotrebujem k tomu papier.

Slzy na krajíčku mi pripomenuli isté chvíle z môjho detstva. Keď sme sa pri hre občas pobili, alebo si niekto rozbil koleno a rozplakal sa, odrapkali sme mu riekanku: „Neplač, Zuzka, neplač, kúpime ti plakač, keď naplačeš plný, kúpime ti druhý.

Dve rozdielne, ale v niečom podobné situácie

Ďalší život mi ukázal, že som sa bála zbytočne. Bola som užitočná tak ako nikdy predtým. Prácu so žiakmi mi nahradila starostlivosť o manžela. Zostal na vozíčku a ja som ho až do jeho odchodu s láskou opatrovala. Verím, že aj pani prezidentka sa na politickom dôchodku bude s rovnakou láskou
venovať svojim dcéram.

Prezidentka, o ktorej jej priaznivci hovoria ako o najlepšej prezidentke, má pred sebou ešte rok v úrade. Neuviedla všetky dôvody, prečo sa rozhodla nekandidovať. Hovorí, že musela odhadnúť svoje sily a tých by nebolo dosť. Medzi dôvody jej rozhodnutia patrí aj ohľad na rodinu. Ja by som opäť pripomenula, že ženy do vysokej politiky nepatria. Aj pani prezidentka potvrdila, že to je nad jej sily. A tu, samozrejme, mnohí kritici opozície vyťahujú, že to ich vyhrážky prispeli k tomuto rozhodnutiu.

Veď to mohla čakať

Na vysokú politiku treba silné nátury. Fica ani vyhrážky smrťou nezlomili. A ak tu niekto hovorí o ďalšej vysokej funkcii Zuzany Čaputovej, tak potom nechápem. Nech už tie dôvody boli akékoľvek, isté je, že mnohí vyjadrujú smútok z toho, že sa tak rozhodla. Niektorí ju div nevyhlásili za sväticu, ale všetci jej rozhodnutie rešpektujú. Rešpektujú to aj v Smere, ktorý ako opozičná strana patrí k najväčším kritikom Zuzany Čaputovej. Na svojej fejsbukovej stránke sa k tejto udalosti vyjadrili v texte s titulkom SMER – SSD ŽELÁ PANI PREZIDENTKE, ABY SA JEJ PO UKONČENÍ MANDÁTU DARILO V SÚKROMNOM AJ PRACOVNOM ŽIVOTE.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik