Hamran má Žilinku za právneho nedouka (VIDEO)
23 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Štefan Hamran nepovedal priamo, no „vyhrážky smerom k pani prezidentke“ polícia vyšetruje, pretože je podľa neho neakceptovateľné vyhrážať sa jednému z trojice najvyšších ústavných činiteľov.

Rozhovor v rádiu, kde bol policajný prezident hosťom moderátora Braňa Závodského sa niesol vo veľmi priateľskom duchu. Hovoril o fakte, že OČTK preverujú autá, ktoré Richterovú sledujú a u niektorých sa potvrdilo, že môžu patriť bezpečnostným zložkám štátu. Hamran stále neprestáva brániť Čurillovcov a vo veci paragrafu 363 sa vyjadril, že na mieste generálneho prokurátora by sa on osobne dovzdelal. V rámci témy o nelegálnej migrácii vysvetlil, že medzi ilegálnymi migrantmi je prevažná väčšina žien; prečo nie je možné použiť niektoré politické riešenia a že v Komárne sa títo ľudia nijako nezdržiavajú, lebo chcú ísť ďalej, prevažne do Nemecka.

Ústavný činiteľ číslo dva má problém tiež

Prenasledovanie Richterovej bude riešiť NAKA a dokonca sa podľa neho potvrdili aj informácie, že niektoré EČV (evidenčné čísla vozidiel, pozn. red.), patria štátnym bezpečnostným zložkám. Preto ho nie je možné posunúť na bežné obvodné oddelenie. Riaditeľ SIS je nominantom Sme rodina.

Screenshot z videa | Boris Kollár si k svojmu divadlu prizval aj Patriciu Vittek

Teraz na to prišiel?

„Hypoteticky. Ak sa zneužije štátna moc akoukoľvek zložkou, znamená to, že sa nám rúca právny štát v základoch,“ konštatuje alarmujúci fakt Hamran s tým, že zatiaľ to treba nechať na vyšetrovateľov. Nehovoriac o tom, že tam „boli aj nejaké facky“.

HLAS SD chce hlavu Štefana Hamrana! Vieme dôvod!
HLAS vyzýva ministra vnútra Ivana Šimka, aby zvážil odvolanie policajného prezidenta Štefana Hamrana. „Policajný zbor doviedol do stavu, že z neho utekajú všetci slušní policajti. Odmieta riešiť zhoršujúcu sa situáciu s nelegálnou migráciou.... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

SISku nekontaktoval

„Nepotrebujem sledovať Barboru Richterovú, viem, kde býva. Kúpil som jej rodinný dom s bazénom,“povedal v reakcii na Štefana Hamrana predseda parlamentu a doložil, že informácie o tom, kde chodí jeho syn do školy, či kam chodí expartnerka nakupovať, si zisťovať nepotrebuje. Za bitku sa Richterovej ospravedlňovať nemieni, ak by sa ocitol v podobnej situácii, spravil by to ešte raz.

Čurillovcov neprestáva brániť

“Vieme, že tie správy, na základe ktorých stíhali a obvinili vyšetrovateľov vznikli na pôde SIS za pána Aláča,”pripomenul Hamran, ktorý tvrdí, že stále viac dôkazov hovorí o účelovom trestnom stíhaní.

„Videli sme tie prepisy, že nesedia, niektoré sú zámerne pozmenené a ako keby prepočuté,“ bráni vyšetrovateľov Hamran. Aláčovo pôsobenie v SIS je pre Hamrana sklamaním a pritom konštatuje, že zo SIS nedostávajú relevantné informácie.

Paragraf 363

Štefan Hamran sa stotožňuje s tvrdením moderátora, že paragraf 363 „robí šarapatu“. Síce to ešte nemá naštudované, ale Ústavný súd povedal aj to, že takýto inštitút síce má miesto v Trestnom poriadku, ale nemôže sa zneužívať a nemôže sa s ním nakladať spôsobom, ktorý odporuje zákonu.

„Je nemysliteľné, aby takéto pravidlo neovládal generálny prokurátor, asi by som viac študoval,“ hovorí Hamran na margo toho, že podľa neho GP nevie, že kým bežný človek sa môže riadiť tým, že čo zákon nezakazuje, to je dovolené, človek vo verejnej funkcii to má naopak, môže len to, čo mu zákon povoľuje.

Ilegálni migranti

Podľa Štefana Hamrana sa dvestonásobne zvýšil počet žien medzi nelegálnymi migrantami. Riešenie vidí len v tom, že tých ľudí musíme pustiť tam, kam sa chcú dostať. Nesúhlasí ani s tvrdením Denisy Sakovej o ich zaistení, nezlučuje sa to so zákonmi. Kontroly na hraniciach sú nerealizovateľné kvôli viac, ako šiestim stovkám kilometrov slovenskej hranice. Odvoláva sa na to, že aj keď Maďari majú skvelé zabezpečenie hraníc, nie sú schopní zachytiť týchto ľudí.

Facebook / obyvateľ Ďulovho dvora (časť Komárna) | Primátor Komárna na nedávnej tlačovej besede vyhlásil, že živého migranta v Komárne nenájdete

„Máme ich tu držať proti ich vôli, máme ich stravovať, máme im pitný režim a zdravotnú starostlivosť zabezpečiť a keď ich pustíme do 24 hodín, tu nie je ani noha,“konštatuje Hamran, ktorý nechápe ani správanie domácich, ktorí v Komárne podľa neho zbili obyvateľa indického pôvodu.

Mazurek poukazuje na NELEGÁLNYCH MIGRANTOV prekračujúcich naše hranice
V parlamente malo pôvodne v stredu prebehnúť rokovanie o migračnej vlne. Hnutie Republika spoločne so Smerom-SD, Hlasom-SD a hnutím Sme rodina žiadajú ministra vnútra Ivana Šimka, aby poslancov informoval o ochrane štátnych hraníc pred nelegálnou... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik