Dorota Nvotová vyzýva Kollára: Takýchto HULVÁTOV tu nechceme!
23 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Dieťa nezachránite tým, že zbijete jeho mamu! To je názov petície, ktorú spís(k)ala čerstvá Demokratka Dorota Nvotová. Reaguje tak na tlačovú konferenciu predsedu parlamentu Borisa Kollára, na ktorej sa politik priznal k zmláteniu jednej zo svojich matiek, rozplakal sa a ušiel od novinárov. Multiotecka v petícii vyzýva na odstúpenie z funkcie šéfa NR SR. "Chceme, aby na Slovensku dorástla zodpovedná generácia mužov gentlemanov, nie hulvátov."

Petíciu prinášame v plnom znení.

Pán Kollár, pri partnerských nezhodách sa ťažko posudzuje pravda. Tú môže každý z partnerov pociťovať a vnímať inak. Takmer pri každom spore o dieťa existujú dve verzie príbehu. My, občania, nemáme ako posúdiť, ktorá z dvoch verzií je tá pravdivá. Môžeme reagovať len na fakty, na ktorých ste sa obaja zhodli. Ten je len jeden - že ste svoju partnerku zbili. Či už je pravda o tom, čo bitke predchádzalo, na Vašej alebo jej strane, tento fakt ste priznali aj Vy sám. 

Zatemnenie mysle, ako ste nazvali svoj stav po tom, čo bolo, ako popisujete, Vaše dieťa v ohrození života, nemalo nikdy vyústiť v ďalšie násilie. Nie na žene, fyzicky slabšom jedincovi. Matke Vášho dieťaťa. Nie je na nás, občanoch, vŕtať sa vo Vašich partnerských sporoch. Nepotrebujeme vedieť detaily Vášho súkromia. To, či ste obaja dobrí rodičia, posúdi súd. My, občianky a občania Slovenska, však vieme jedno - žiaden muž, ktorý spáchal domáce násilie na žene, by nemal byť druhým najvyšším ústavným činiteľom. Vy, politici, máte byť cnostným príkladom pre nás všetkých, našich synov a dcéry, ktorí a ktoré ešte len skúmajú, ako to vo svete funguje a kde sú hranice ľudského správania. Tie hranice sú veľmi jasné. Aj my, umelci a umelkyne, sa snažíme tieto hranice vyzdvihovať svojím umením. Chceme, aby na Slovensku dorástla zodpovedná generácia mužov gentlemanov, nie hulvátov. Nezvládneme však tento údeľ, ak naši najvyšší ústavní činitelia budú mlátiť svoje ženy a tvrdiť, že je to v poriadku.

Barborou Richterovou sa zaoberá NAKA! Vážne vyjadrenie Hamrana!
Prípadom Barbory Richterovej, expartnerky predsedu parlamentu a hnutia Sme rodina Borisa Kollára, sa zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). Vo štvrtok o tom hovoril policajný prezident Štefan Hamran v diskusnej relácii Rádia Expres. Podanie... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Násilie páchané na ženách je neprípustné. Za žiadnych okolností nevyrieši žiadnu situáciu. Fackovaním svojej ženy nezachránite ani to traumatizované dieťa, ktoré práve preletelo obývačkou. Tomu pomôže len utíšenie a objatie. Nie pohľad na ďalšie násilie medzi jeho rodičmi.

Neexistuje situácia, kedy je bitka správne riešenie. 

V našej spoločnosti je domáce násilie páchané na ženách hlboko zakorenené. A jeho čo najrýchlejšie vykorenenie dosiahneme ako spoločnosť tým, že násilníci pocítia dôsledky svojich činov. Či už konali v amoku, v zatemnení mysle, či už mali v spore pravdu, alebo nie. Sú čiary, ktoré sa neprekračujú.

Vyzývame Vás preto, aby ste odišli z pozície predsedu parlamentu a dali tak príklad ďalším chlapcom a mužom, že keď ste ako “správny chlap” vedel dať facky žene, viete aj ako správny chlap znášať dôsledky a aspoň tentokrát ísť príkladom.

Prajeme Vám do ďalšieho (dúfame, že už nie politického) života veľa sebareflexie a úplne úprimne veľa pokoja, zdravia a šťastia všetkým Vašim deťom. 

Kollár to schytáva od všetkých, ale je teflónový
Predseda Národnej rady SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár nemieni odstúpiť z funkcie. Reagoval tak na výzvu viacerých politických strán, aby sa vzdal stoličky predsedu NR SR. Dôvodom výzvy je priznanie, že pred 12 rokmi dal niekoľko faciek... Čítať ďalej
22 | 06 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik